TW
0

Autofitxa
Em dic Maribel, som de Maó i tenc 40 anys. Estic casada i tenc dos fills, de dos i sis anys. M'agrada llegir, pintar, practicar arts marcials i la meva feina, que m'encanta. Aquest curs escolar exerciré de policia tutor als centres educatius de Maó, una tasca que em fa especial il·lusió.

Com decideix entrar al cos de policies?
Vaig estar treballant uns anys a l'Oficina de Treball i un dia vaig decidir que havia de canviar de vida, de feina. Tot seguit vaig veure que el "Menorca" duia un anunci per formar persones interessades en entrar en el cos de policies i quan me'n vaig adonar ja era dins el vaixell en direcció a Palma disposada a fer el curs.

I d'això quant fa?
Ja han passat onze anys d'aquell moment. I he de dir que m'encanta la meva feina.

Va entrar directament al cos de Maó?
Vaig fer de policia de barri, d'intervenció immediata, i després a l'Ajuntament de Maó.

Què és allò que més li agrada de la labor de vetllar per la seguretat dels ciutadans?
Poder intervenir, ajudar, que les coses funcionin millor a la ciutat. Però la veritat és que no sabria dir què és el que més m'agrada perquè tot allò que fem m'omple, tot té el seu sentit i la seva importància. M'agrada tot.

I després d'onze anys al servei de la població, com ha canviat la ciutat de Maó?
Jo crec que ha evolucionat molt i cap a millor. A vegades la percepció de la gent no és la mateixa però el cos policial actua en molts d'àmbits i en molts d'aquests l'evolució ha estat positiva. S'ha fet molta feina en seguretat ciutadana, estem al carrer, fent labors de vigilància, fem una feina continuada i constant que amb el temps se'n veuen els resultats. Així i tot, he de dir que de conductes impròpies sempre n'hi ha i sempre n'hi haurà. Allò que és ben cert és que la cara que els ciutadans coneixen de la policia només és la de la denúncia de tràfic però realment és una part ínfima de la labor que desenvolupem. La nostra tasca és bastant desconeguda, perquè noltros tampoc ho publicitem.

El fet de ser dona ha suposat algun impediment per desenvolupar la seva tasca?
Cada vegada hi ha més incorporacions femenines. I és necessari que hi siguin perquè en diferents casos ens trobem amb persones detingudes que han de ser tractades per un agent femení. I no he tingut cap tipus de problema.

Ara inicia una nova tasca dins d'aquest món que ha anat teixint amb l'experiència. Com afronta aquesta nova missió de ser policia tutor?
Amb molta il·lusió i responsabilitat. Encara tenc molt per aprendre perquè ens trobem en fase inicial, en fase de coneixement de quin és el volum. Primer farem feina amb Secundària i després ja anirem veient, ja anirem incloent altres grups.