Paco de Juan. Treballa a Intermón Oxfam des de fa vuit anys, des de diferents càrrecs - CDM

TW
0

Paco de Juan és el responsable de l'àrea de botigues de Comerç Just d'Intermón Oxfam (Departament de Comerç Just d'Intermón Oxfam). Valencià, té 35 anys i és pare d' una nena de dos. Llicenciat en Administració i Direcció d'Empreses per la Universitat de València, màster en Màrqueting i Comunicació per la UOC. Des de sempre, li ha agradat participar en el moviment associatiu de la seva població i en diferents entitats relacionades amb el treball en joventut i solidaritat.

Treballa a Intermón Oxfam des de fa vuit anys, i ha passat per diferents llocs; tècnic comercial de botigues de Comerç Just, responsable d'alimentació i ara responsable de la xarxa de botigues d' Intermón Oxfam.

Intermón Oxfam és una ONG que va ser creada al 1956 en un principi per ajudar les missions a Bolívia, Paraguay i l'Índia, tot i que 55 anys després, treballa a 48 països del món, en 492 projectes d'Àfrica, Àsia i Amèrica, en els àmbits de la cooperació per al desenvolupament, l'acció humanitària, les campanyes d'incidència política i mobilització social i el comerç just.

Durant els dies 18 i 19 Paco de Juan estarà a Menorca i impartirà una formació a les voluntàries de les botigues de Comerç Just de Caritas (Maó, Alaior i Ciutadella) on tindran l' oportunitat de conèixer més a fons que és i per a què serveix el comerç just i la relació directa que té amb la cooperació per al desenvolupament. També tindrem l'oportunitat de conèixer el treball que Intermón Oxfam està fent en la banya d'Àfrica.

Quina relació existeix entre Caritas Menorca i Intermón Oxfam?
Fa ja quinze anys que Intermón Oxfam té una forta vinculació amb Caritas Menorca, i aprofitant la nostra presència aquí volem fer un esment especial a Carme Marcén, fundadora del moviment de Comerç Just a Menorca, qui va ser font d'inspiració per a tots i totes els que treballem perquè el consum responsable i el comerç just tinguin més protagonisme en tot l'Estat.

Creiem també que aquesta visita és una oportunitat per estrènyer vincles, compartir objectius i reforçar el nostre treball comú. Finalment també treballarem la campanya de Nadal, que és una oportunitat de mostrar la nostra aposta per triar bons productes, amb una bona relació qualitat-preu i que a més garanteixen la no explotació infantil, el respecte al medi ambient i promocionen els drets de les persones i els pobles a desenvolupar-se.

S'acaba de publicar l'anuari "El Comerç Just a Espanya 2010, crisi, impactes i alternatives" de la Coordinadora Estatal de Comerç Just (aglutina a 34 entitats) i ens agradaria saber l' opinió d' Intermón Oxfam sobre l' estat actual del comerç just a Espanya…
R. Els productes de comerç just estan guanyant més protagonisme en espais on abans no arribaven; cafeteries, gelateries i supermercats, per aquest motiu les dades que proporciona la Coordinadora de Entitats i Fairtrade (entitat internacional que vetlla per la transparència en els productes de comerç Just) són positius encara que si comparem el consum per càpita espanyol i l' europeu, veiem que els espanyols encara estem molt lluny dels nivells de consum de comerç just que es donen en altres països del nostre entorn.

Com creu que ha estat l'impacte de la crisi sobre el comerç just?
La crisi està afectant també el moviment de comerç just, perquè no som quelcom desconnectat de la societat espanyola. Encara que també és cert que els consumidors de comerç just són més fidels i lleials i és això el que està permetent que puguem "capejar el temporal" una mica millor que altres cadenes de botigues que no han tingut tanta sort o potser uns principis tan forts i bàsics com els nostres.

Està en crisi el consumidor responsable?
No, de fet és un moment en el qual molta gent també està revisant els seus hàbits de compra i consum. Per exemple, la banca ètica ha guanyat molts clients en una època de crisi com l' actual, donat que la gent ha vist on ens porta confiar en entitats bancàries que no tenen en compte a les persones, sinó només maximitzar el seus beneficis.

Creu vostè que el ciutadà pot canviar aquesta situació?
No només ho crec, estic segur d'això. Com a compradors hem de prendre consciència del nostre poder d' influència. Cada vegada que anem a comprar, és com quan dipositem el nostre vot en una urna. Podem votar per un consum més responsable, on les empreses i els consumidors estiguin més pendents de qui ha fet el producte, en quines condicions socials i mediambientals…

Si tots votem per un model més social, més ecològic… Ho aconseguirem segur.

Podem mirar exemples concrets. Fa deu anys, ningú coneixia que era l' agricultura ecològica a Espanya, avui comença a ser un fenomen estès, que fa que governs i empreses canviïn la seva forma d' actuar i també de legislar.

Hem de demanar als consumidors que votin per un consum més responsable, que recolzin cada dia en la cistella de la compra el comerç just i el consum responsable.

Ens agradaria que expliqués breument el que està passant a la banya de Àfrica.
La falta de pluges a Somàlia, Kenya i Etiòpia i les males polítiques han dut la Banya d'Àfrica a la crisi alimentària més greu del segle XXI. L'escassetat d'aigua i aliments han elevat alarmantment les taxes de malnutrició a la regió, amb nivells d' emergència mai viscuts. Més de 500 somalis ja han mort aquest any per malalties relacionades amb la sequera com la diarrea; i també augmenta el nombre de refugiats i desplaçats que abandonen les seves llars. Hi ha més de 12 milions de persones afectades i l'emergència humanitària en la Banya d'Àfrica es preveu llarga; totes aquestes persones no tenen aigua, menjar ni serveis sanitaris bàsics. Segons Nacions Unides més de 564.000 persones estan en risc de mort si no hi ha una intervenció immediata en la regió i ja s'ha alertat que la xifra d'afectats pot augmentar un 25 per cent i arribar als 15 milions de persones.

Davant la gravetat de la crisi, l'ONU ha incrementat la seva crida de fons a 2.480 milions de dòlars. No obstant això, la comunitat internacional ha finançat solament el 54 per cent d' aquesta quantitat, per la qual cosa el dèficit de finançament supera els més de 1.000 milions de dòlars.

Què fa Intermón en el terreny? Quines són les accions que esteu portant a terme?
Estem treballant a la zona per ajudar milions de persones afectades pel desastre. A Somàlia, hem arribat ja a més de 850.000 persones. En el sud duem a terme el major programa de salut pública del país, que proporciona aigua potable a 250.000 somalis desplaçats en els camps a les afores de Mogadiscio. Oxfam dóna suport, a més, al programa local d'alimentació terapèutica per a menors i mares; cada setmana alimenta a més de 3.000 nens i nenes amb desnutrició severa, que reben tractament durant dos mesos per evitar que sofreixin una crisi nutricional. El nostre objectiu és arribar a una població d' 1,5 milions de persones.

A Kenya, tenim com a objectiu arribar a 1,3 milions de persones, proveint-los d'aigua potable, sanejament i assistència per al bestiar. En l'actualitat, els programes desenvolupats a Kenya tenen més de 200.000 usuaris i a Etiòpia més de 300.000. També estem promocionant ajuda alimentària i transferències de diners perquè les famílies més pobres puguin comprar els productes més bàsics.

Què podem fer nosaltres per totes aquestes persones?
Des d'Intermón Oxfam fem una crida per recaptar fons que ens permetin assistir a 3 milions de persones que esperen una situació crítica per als propers tres mesos. A més, demanem a la comunitat internacional i al Govern espanyol, que contribueixi amb els fons necessaris per cobrir la bretxa dels més de 1.000 milions de dòlars i evitar una catàstrofe encara major en els propers mesos.

Per a més informació: "El comerç Just a Espanya 2010, crisi, impactes i alternatives", http://www.comerciojusto.org/es/ i també a la pàgina d'IO: www.Intermónoxfam.org