Imatges. La mostra s’inaugura aquest divendres a la Sala de Cultura Sa Nostra de Ciutadella. - E. Servera

TW
0

Sense parella, ni amo, ni feina. Aquestes són les característiques comunes de la nova espècie que a partir de divendres es podrà contemplar a la Sala de Cultura Sa Nostra de Ciutadella. Enric Servera i Natàlia Centelles són caçadors d'imatges i històries. La peculiaritat del seu descobriment roman en voler compartir les suposades vivències d'una heterogènia sèrie de sabates nàufragues localitzades a gran part del litoral menorquí.

El resultat és una mostra on l'arquitecte tècnic i fotògraf ciutadellenc Enric Servera posa l'art de les instantànies; i la periodista i filòloga barcelonina Natàlia Centelles escriu les lletres sobre la hipòtesi de què els ha pogut passar a cadascuna de les sabates arraconades a terra ferma, o escopides per la força del mar. Perquè, qui sap on es van perdre?

El joc d'inventar una vida: un passat, un present o, per als més agosarats inclús un futur, és amb el que Centelles -rere llargues hores de reflexió- ha col·laborat a construir el cinquanta per cent d'aquest projecte literari-fotogràfic. Sabates de dona, d'home, de fillets... degradades pel sol, la sal i la humitat. Amb curiositat i imaginació, els autors han aconseguit fer un rar inventari arrel del que n'han fet la seva afició dels darrers anys. Per a esbrinar la seva història aquestes petjades anònimes seran a Ciutadella fins el 29 de novembre; i a la sala Sa Nostra de Maó entre l'1 de desembre i el 20 de gener.