TW
0

Autofitxa
Vaig néixer el 19 d'octubre de 1973. Vaig estudiar cinematografia a Barcelona i, des de fa dotze anys faig feina com a operador d'imatge. Visc en parella i el passat 1 d'agost van néixer els nostres fills bessons, Jan i Noa. Les meves aficions són el cinema, la música, els videojocs i estar amb els amics.

Quina va ser la seva reacció en saber que la seva parella esperava bessons?
La veritat és que tant na Pili com jo vam estar molt contents des del primer moment. Som pares amb una certa edat i, d'aquesta manera, tenim la parelleta en només un embaràs i un part.

Com van preparar l'arribada d'en Jan i na Noa?
Ens vam assabentar que esperàvem bessons a final del mes de desembre i, des de llavors, van començar els preparatius. No sé com es prepara l'arribada d'un fill sol, perquè mai m'he trobat en aquesta situació. El què sí tinc clar és que nosaltres ho havíem de tenir tot doble. Dos bressols, dos cotxets, dos cadiretes pel cotxe, etcètera. Això suposa també el doble de despeses! Tot i així, vam haver de comprar menys de les que ens esperàvem perquè molta gent ens va deixar coses.

L'embaràs va anar bé?
Sí, molt bé. Tot i així, el metge va avançar el part per evitar qualsevol problema. Els nens van néixer per cesària. Primer va sortir en Jan, que pesava 2,5 kilograms i, tres minuts després, na Noa, amb només 1.9 kilograms.

Llavors van néixer abans del que estava previst...
Sí. Els esperàvem pel 1 o 2 de setembre i van néixer l'1 d'agost. Van arribar amb els anglesos, per disfrutar de les vacances d'estiu! En Jan va estar un dia i mig a l'incubadora i na Noa, tres dies.

Per què?
Per sort, gairebé va ser un tràmit. Habitualment, els fillets que pesen menys del que és habitual han de passar uns dies a l'incubadora.

Quan van poder marxar cap a casa?
Vam estar una setmana a la clínica fins que vam poder marxar a casa. He de confessar que mai havia tingut tanta por conduint per la carretera general. Els fillets van néixer a Ciutadella i, a l'hora de tornar cap a Maó, estava espantat. Mai havia tingut una càrrega de responsabilitat tan gran!

Com van anar els primers dies a casa?
Vam dormir menys del que estàvem acostumats! Cada tres hores, en Jan i na Noa havien de menjar i, d'aquesta manera, descansàvem quan podíem.

En Jan i na Noa tenen ja prop de tres mesos...
Sí. Afortunadament, comencen a dormir tota la nit. Son uns cracks! En aquest temps les nostres vides han canviat moltíssim, però val la pena.