NOMBROSA. Fins a 258 ciclistes han rodat aquests dies per les carreteres menorquines, convertint la prova en una festa de l’esport a l’aire lliure - Paco Sturla

TW
0

L'onzena Volta Cicloturista a Menorca ha posat el punt i final després de tres dies intensos, en què els 258 ciclistes han gaudit de la seva afició, els paisatges i del temps que ha acompanyat. El director de la prova, Arturo Sintes, es mostrava ahir molt satisfet per com ha anat tot. "Ha estat fantàstic, no podria haver anat millor".

La darrera etapa va començar a Maó a l'hora prevista. Els corredors van passar per Alaior i es Mercadal i van encarar amb ganes els 3,5 quilòmetres de la pujada al Toro. Després de l'avituallament i contemplar les magnífiques vistes, el grup va baixar cap as Mercadal per dirigir-se fins a Fornells, on van passar pels carrers del poble abans de sortir en direcció a Maó. Els ciclistes van fer els 64 quilòmetres de l'etapa sense problemes i van arribar al final d'etapa 5 minuts abans del previst. Per tancar els actes de la Volta, es va fer un dinar de germanor al recinte firal de Maó, on es van entregar records i els trofeus.
Arturo Sintes creu molt positiu haver dedicat la Volta d'enguany a la Vuelta a España pels seus 75 anys (l'any que ve es dedicarà al ciclisme andalús), ja que ha permès establir llaços molt bons. A més, s'ha comptat amb la presència de ciclistes i exciclistes de nivell, com Angelino Soler, J. Luis Laguía, M. Ángel Iglesias, Melcior Mauri, Joan Horrach i Joan Llaneras, entre d'altres. Com a anècdota, Sintes va explicar que una de les participants a la Volta ha estat Caroline Corr, la bateria del grup musical irlandès The Corrs (a la foto amb Sintes i la batlesa Reynés), qui va voler mantenir l'anonimat.