Ordenació. La Catedral s’omplí per presenciar la cerimònia solemne a través de la qual Llorenç Sales s’ha convertit en capellà de la diòcesi menorquina - Gemma Andreu

TW
0

La Diòcesi menorquina compta ja amb un nou prevere. Amb gran solemnitat, Llorenç Sales Barber fou ordenat ahir a la Catedral de Menorca pel bisbe i acompanyat per la comunitat de preveres de l'Illa. El temple s'omplí de fidels, familiars i amics per recolzar una decisió que Salvador Giménez qualificà com una mostra de valentia.

En la seva homilia, el Bisbe lloà l'actitud del nou prevere en el context actual. "Vivim temps líquids i acomodaticis, sense conviccions permanents en l'amor i la fidelitat; temps de relativismes i pocs compromisos. Per açò, la passa que ha fet Llorenç ens interpel·la a tots. Mostra la valentia d'una persona que respon amb generositat a la crida del Senyor", digué. Després de l'homilia tingué lloc l'ordenació, amb el cant de les lletanies mentre l'encara candidat a prevere romania postrat a terra. Després se li imposaren les mans i les vestidures, i se l'ungí amb el Sant Crisma. Per acabar, i abans que Llorenç Sales passés a oficiar l'Eucaristia juntament amb el bisbe i els altres preveres, Salvador Giménez li donà el bes de Pau, i a continuació el nou capellà s'abraçà de manera sentida amb tots els preveres de la comunitat.

Ja com a capellà, Llorenç Sales pronuncià les seves primeres paraules a l'Eucaristia, unes paraules molt indicades per a l'ocasió: "Que ell faci de nosaltres una ofrena eterna". Al final de la celebració, Sales es dirigí als fidels, presentant-se dient "aquí em teniu, Senyor, vull fer la vostra voluntat". El prevere migjorner agraí el paper de tota la gent que l'ha ajudat a recórrer el camí fins a l'ordenació d'ahir. Especial fou el record per a la seva família, de qui digué que "heu acceptat amb admiració i algun dubte com Déu es convertia en l'estrella que em guia, i heu convertit ca nostra en un petit Natzaret on he crescut".

Llorenç Sales esperonà els presents a mantenir-se ferms en la fe, tal com va demanar el papa Benet XVI a Madrid, recordà. Ell ahir començà una nova etapa en aquest enfortiment religiós, assegurant que "he estat desposseït del meu jo per a què un altre més gran habiti en jo. Deman a Déu el do de la fidelitat i la perseverança, perquè tenc clar que hi ha més goig en donar que no en rebre".

En acabar la celebració, primer els preveres i després una gran quantitat de fidels felicitaren al nou prevere i a la seva família. Fins i tot un grup de joves que l'acompanyaren en la visita del Papa a Madrid desplegaren una pancarta on es llegia "Ferms en la fe, sempre".