Història. Ciutats i racons plens d’encant és el que han pogut conèixer els alumnes i els professors, - D.M.

TW
0

Set alumnes de segon de Batxillerat i quatre professors de l'Institut Joan Ramis i Ramis han estat a Turquia entre els dies 2 i 9 d'octubre, en un viatge emmarcat dins el projecte Comenius "Let's travel! Tourism, another way of learning", que coordina, a nivell europeu, el propi centre menorquí. Aquesta experiència arriba després d'altres que van tenir lloc el curs passat, com els de Flensburg (Alemanya), París i Ferreria do Zêzere (Portugal). En aquesta ocasió, els alumnes menorquins van estar acompanyats per 17 joves i 10 professors més dels altres set centres adherits.

Intens
El viatge va començar dia 2, amb el viatge cap a Istambul, via Madrid. Ja allà, els alumnes van visitar llocs com la plaça de la Mesquita Blava i d'Hagia Sofia. A l'endemà es van trobar a l'aeroport amb els grups francesos i italians que havien de viatjar amb ells cap a la província de Hatay, a una hora i mitja d'Istambul.

Els estudiants van ser acollits per famílies turques a la ciutat d'Iskenderun o Alejandreta, una ciutat fundada per Alexandre Magne el 333 abans de Crist. Tant els pares com els alumnes amfitrions van demostrar la seva gran hospitalitat, i van oferir nombrosos regals als visitants. El viatge va estar sempre ben animat, i va servir per conèixer molts racons d'aquell país. Van fer una excursió en barca des d'Arzus, per la costa sud de la badia d'Iskenderun, i van visitar Eminönü, Antiòquia, Samanda o Vakifli, així com llocs com el Paixà Sokullu Mehmed a Paya, o la mesquita d'Habibi Neccar. Sens dubte un viatge que ha permès conèixer la realitat social i cultural d'aquest país del Mediterrani Oriental. Els propers destins del projecte són Itàlia, el març, i Menorca el mes de maig.