exposició. Acull 200 imatges que es poden visitar fins Nadal - Javier

TW
0

El rostre de la vida i del decurs social més inèdit de Maria Lluïsa Serra (1911-1967) es mostra per primer cop a Can Victori. L'Arxiu d'Imatge i So, a Maó, acull una exposició amb la que es suma als actes commemoratius en el centenari del naixement de la il·lustre arqueòloga i conservadora menorquina, rere la declaració pel Consell de 2011 com l'Any Serra Belabre.

La diferència d'aquesta amb altres col·leccions documentals programades per a l'ocasió és la seva vessant més quotidiana. Aquí l'arqueologia passa a un segon pla per afavorir les claus que portaren a Serra a interactuar amb la societat que li va tocar viure.

"La selecció procedeix del fons fotogràfic que la família va donar a l'Ateneu de Maó", explica Pau Salort. A partir d'aquí, l'Arxiu d'Imatge i So és l'ens encarregat de catalogar un total de 11.492 imatges. Una valuosa herència fotogràfica que ajuda a entendre, entre d'altres, la importància de la figura dinamitzadora de Serra.

Dues-centes fotografies composen "Els fons fotogràfic de Maria Lluïsa Serra Belabre", una mostra que es podrà veure fins Nadal. Els dimarts i dijous, de 9 a 13 hores; i de 17 a 20 hores, de dimarts a divendres. Instantànies familiars, dels seus viatges o de com veia passar les processons o els antics gegants de Maó per davant ca seva, són exemples que ens fan conèixer de més aprop a una Maria Lluïsa Serra a qui, en paraules de Pau Salort, "li agrada analitzar la societat en la que viu.

Quelcom que l'ajuda a entendre com som i com és l'arqueologia". Una sèrie que no destaca per la qualitat fotogràfica sinó pel testimoni que arriba a l'espectador com un relat visual de l'època en tercera persona. No hi manca l'aparició de personatges coneguts del moment, com Fraga Iribarne o Carmen Polo, entre d'altres. O les anècdotes que envolten al món de l'arqueologia, com les fotos de grup que acostumava a fer amb els soldats que participaven en les seves campanyes. Rere l'inventari -per temàtica-, la catalogació continua. Ara per ara s'han registrat un miler de fotos.

Salort anima als menorquins a compartir amb l'Arxiu d'Imatge i So el llegat fotogràfic més personal com una part interessant del nostre patrimoni.