TW
0

Es Mercadal viurà demà la jornada festiva de Sant Martí d'hivern en un context ple d'activitats. De primer plat, l'Ajuntament organitza avui, a les 20 hores, una taula rodona baix el títol "Anècdotes i curiositats de Sant Martí d'antany". L'acte tindrà lloc al nou Centre de Convencions i serà conduït per Josep Pons, mercadalenc que ha viscut les festes patronals com a caixer, caixer batle, fabioler, músic de la Banda, regidor de Festes i com a ciutadà d'apeu.

La taula rodona comptarà amb la presència d'Antoni Pons Fuxà, que va ser caixer batle; Pere Martí (caixer experimentat); Manuel de Son Servera; Pere Vinent (Pere de Carbonell) i Miquel Marquès Triay (pendent de confirmar). Aquests dos últims han estat dos caixers emblemàtics a la qualcada, cada un amb el seu estil.

També han estat convidats Martí Pons Gutiérrez, de 74 anys i membre de la Junta de Protocols; i Pepe Olives Riudavets (en Pepe de Llinàritx), de 79 anys, persona que coneix bé el món del cavalls.

Els participants explicaran vivències, anècdotes i curiositats de les festes de Sant Martí des Mercadal. A la vegada, l'acte està obert a la participació del públic, per a que els ciutadans puguin compartir els seus records en torn les festes.

Nova capellana

Demà divendres, a les 11 hores, es celebrarà la Missa de Sant Martí. Una hora després, a les 12 hores, a l'Ajuntament tindrà lloc l'acte institucional de Sant Martí, en que es donarà compte de la composició de la Junta de Caixers en el que serà el segon any del bienni. Els integrants seran els mateixos de l'any passat, excepte sa capellana, càrrec que el 2012 correspondrà a Joan Tutzó, després d'haver assumit el setembre les rectories des Mercadal, Fornells i El Toro.

Màgics Menorca

El diumenge, a les 19 hores, la Sala Multifuncional des Mercadal acollirà la I Trobada de Mags de Menorca, organitzada per l'associació Màgics Menorca. La gala serà conduïda per Javier el Mago i comptarà amb les actuacions de Lawrence el Mago (19 anys, de Ciutadella), Oliver Maldonado, Adrian Mc Broom, el gran Pepot i Mc Xabier. Els artistes, tots joves i residents a l'Illa, oferiran diferents espectacles de màgia d'escena, close up i màgia còmica, entre d'altres; com una oportunitat de conèixer i gaudir de les actuacions dels mags que tenim a l'Illa.