TW
0

Avui dia és excepcional que a una mateixa família menorquina hi hagi cinc generacions. La fita s'ha donat a Ciutadella, on la gran matriarca del poble, Esperança Bosch Bagur, als seus 91 anys ha vist néixer a la seva primera rebesnéta, Keira Ever Sánchez-Escribano Tena, que ara té tres mesos.

El naixement de la filleta, el passat 3 d'agost, va ser una alegria a l'extensa família. La petita estrena la quinta generació, després que s'àvia Esperança hagi estat mare de dotze fills, tengui 41 néts (i un en camí); i 47 besnéts (i un altre a punt de néixer).

S'àvia Florit, com se la coneix popularment, va estar alabada amb el naixement perquè no es pensava que veuria l'arribada d'un rebesnét. L'alegria li ha donat el seu besnét, Christian Sánchez-Escribano Bock, que als 25 anys ha fet possible la seva il·lusió d'estrenar-se com a rebesàvia.

"Tot i tenir tants descendents, l'arribada de la filleta ha estat especial per a s'àvia Esperança, és una dona molt al·lotera i a casa seva sempre hi ha hagut fillets", explica Caro Bock Florit, àvia als 45 anys de Keira Ever.

Precisament, es dóna la coincidència que Christian va ser el primer besnét de la matriarca, quan la mare, Caro Bock Florit, donà a llum l'any 1986. En Christian és un dels quatre besnéts que ella ha donat a s'àvia Florit.

Keira Ever també és la primera besnéta de Margarita Florit Bosch, que té 69 anys i és filla de la matriarca. La besàvia tampoc va quedar enrere en formar una extensa família com sa mare: té nou fills, catorze néts i la primera besnéta. Com a anècdota, Margarita Florit Bosch va quedar embarassada del seu fill petit, un infant tardà, coincidint amb dues filles també embarassades.

Esperança Bosch Bagur (Ciutadella, 1920) el proper 22 d'abril complirà els 92 anys, estimada, com sempre ha estat, per la seva extensa prole. Els fills, néts, besnéts i, ara la seva rebesnéta, la visiten amb regularitat. Sempre hi ha algú que fa la passada. Viu al carrer Negrete, on fa 74 anys que resideix.

S'àvia Esperança es casà amb Pepe Florit el 1936. Quedà vídua als 44 anys, embarassada del seu fill petit. El seu marit no tenia els 50 anys. Aquest revés implicà tirar endavant amb dotze fills. El seu coratge i la pinya familiar van fer que tot anés bé i que ara s'àvia Florit pugui disfrutar de la llavor que ha deixat en aquest món com una gran mare.