Alguns dels creadors de l’Illa es van deixar veure per la Sala de Cultura Sant Diego - AG

TW
0

issabte, a la Sala de Cultura Sant Diego d'Alaior, no hi va mancar activitat i assistència de públic.

Totes les antigues capelles del convent eren transformades en mostradors de les novetats bibliogràfiques, així com llibres de consulta, publicacions per a infants, fotografies d'Oriol Andreu, etcètera, que les diverses llibreries, tenien a la venda.

A la vegada es realitzaven els diferents actes programats a la Fira del Llibre en Català, organitzada per l'AELC (Associació d'Escriptors en Llengua Catalana) amb el patrocini de CEDRO, l'Institut de les Lletres Catalanes i el Consell i Ajuntament d'Alaior.

Al matí, contacontes de Ponç Pons, xerrada de Vicenç Arnaiz, conferència de Joan López Casasnovas i Ponç Pons. Miquel Àngel Casasnovas, Miquel Vidal i Miquel Angel Marqués presentaren el nou tom de l'Enciclopèdia de Menorca, del mateix Casasnovas, "Tortuga de Binirraimet" de Pilar Vinent Barceló, "Les Bodes del Diable" de Pau Faner, "Gossos de Pluja" de Joan Pons, i "Maria i el Món" de Miquel Àngel Maria també es donaren a conèixer.

Un dels espais més esperats era "Lletres dites". Quatre escriptors en llengua catalana de l'Illa llegirien pàgines pròpies o alienes de novetats literàries que s'hagin publicat durant el darrer any. Els autors convidats foren Pere Gomila, que va llegir uns poemes inèdits i algun que forma part d'un llibre que està preparant.

Miquel Àngel Maria va llegir un conte que és tota una al·legoria entorn del silenci a traves d'una estructura en que la numeració dels diferents capítols va de gros a petit:

Francesc Florit Nin va llegir uns fragments dels textos que havia anat escrivint a la vegada que pintava els quadres de la seva darrera exposició i l'escriptora mallorquina Rosa Planas unes pàgines de la seva darrera novel·la publicada, "La veu de la caputxa", que tracta de la història d'un jove monjo que va ser exclaustrat en la desamortització del segle XVIII. Per escriure-la, l'autora es va documentar molt sobre la història d'aquella època.

Tots ells reberen l'aplaudiment de la nombrosa assistència.