TW
0

Pacífic Camps (Ciutadella, 1949) convida a la reflexió d'una forma diferent a la que s'acostuma en els vertiginosos temps que vivim. "En aquest món ja hi ha massa crits i tensions per la qual cosa la meva mostra vol ser una proposta a on l'espectador gaudeixi de cada creació", diu. "D'Illa en Illa" és una col·lecció pictòrica plena de poesia i bellesa. Una mostra íntima en què la mort i l'amabilitat amb la qual tracta els elements naturals -com a font d'inspiració- són el punt de partida per a "veure-ho tot d'una manera més humana".

L'aposta segura de Xalubinia
El de Pacífic és pinzell autoritzat. Davant la seva obra la mirada es multiplica. Per una banda l'atractiu de les seves composicions; la natura i l'individu com un tot en perill d'extinció. Per l'altra, l'optimisme de que encara hi ha una oportunitat per canviar. "D'Illa en Illa" s'inaugurà aquest divendres al Centre Internacional de Gravat Xalubinia. "Va ser molt emotiu retrobar-me amb els amics i la meva família. Per a mi es molt especial poder exposar a Alaior, és un poble que m'estimo molt, i estic molt agraït de la confiança que tenen en la meva feina Pere Pons, Natalia Tamayo i José Cáceres", comenta Camps.

La col·lecció es composa per gran part d'obra nova. Una selecció que completa amb producció d'altres anys que no han perdut la seva vigència. El pintor distribueix diferents blocs temàtics com una sèrie de figures humanes que caminen i intenten cercar l'equilibri entre els esculls. "Són quadres dedicats al tsunami del Japó, una catàstrofe que va ocórrer el passat mes de març i que molts ja han oblidat". Altres esbossos s'inspiren a la desgràcia del "Prestige" a Galícia; i amb la sèrie titulada "Terra Mater" evoca la lluita de la població indígena per preservar el territori de l'asfaltat d'una gran carretera. L'impacte visual fet instal·lació arrodoneix la mostra. De nou la simbologia com a vehicle transmissor del missatge. Cranis d'animals que representen "que no estarem aquí tota l'eternitat, i el tabú de la mort per part d'una societat consumista".

El mar, en particular, i l'element aigua, en general, es repeteix com a element essencial que "a partir del canvi climàtic posa en perill la vida de les persones". Parla Pacífic Camps de l'especulació de les matèries primes, de l'explotació dels recursos pesquers al Corn d'Àfrica, del desglaç de les glaceres... "D'Illa en Illa" és la cara més amable d'una Terra duita al llenç amb la tècnica d'un mestre del traç i l'experimentació. El concepte d'evolució acompanya el camí artístic d'un autor que assegura ens fa falta assaborir els minuts de la vida. Per contribuir a fer-ho, l'exposició romandrà oberta al públic fins al 10 de desembre.