Guanyador. Dan Comas, elegit Jove Empresari 2011 - D.B./Paco Sturla

TW
0

L'empresari Dan Comas, que fa dos anys ja va endur-se el guardó com a Jove Emprenedor 2009, ha obtingut el reconeixement com a Jove Empresari 2011 per la gestió al front de Carussa, un model de negoci basat en el món del nadó i la seva família amb tots els serveis i productes necessaris.

La trajectòria assolida amb Carussa des de la primera botiga oberta a Ciutadella l'any 2008 li ha permès situar-la com la primera empresa de Menorca que ha creat una franquícia que ja compta actualment amb 22 punts de venta físics repartits per les ciutats més importants del país, a més d'un notable volum de vendes pel canal on-line. De cara a l'any vinent té previst reforçar la seva implantació a totes les comunitats autònomes gràcies al nou magatzem que han situat a Bilbao i iniciar l'expansió internacional.

El jurat va considerar que el seu negoci complia amb escreix tots els requisits de valoració del premi, la innovació d'un negoci que no existia fins llavors a Menorca, la seva espectacular expansió en tres anys fora del territori i la consolidació que també projecta a nivell on-line. Puericultura, mobiliari infantil i moda infantil són las tres àrees sobre las que pivota la idea feta realitat d'aquest jove ciutadellenc.

Per la seva banda, l'emprenedor Justo Saura ha guanyat la confiança del jurat amb el seu projecte innovador de crear un portal a internet per gestionar en temps real els amarraments, les boies i els fondejos disponibles a Menorca per tal que els usuaris de les embarcacions que arribin a l'Illa puguin sol·licitar, escollir i pagar la seva reserva utilitzant les TIC.

MenorcAmarre vol ajudar els clubs nàutics perquè disposin de la figura d'un administrador que s'encarregui de les tasques administratives d'aquestes entitats i també informi dels serveis que s'ofereixen. També s'ha valorat el fet que MenorcAmarre sigui un projecte que estigui relacionat amb un sector cabdal a Balears com és el nàutic i que busca alleugerir la sobreexplotació del fons i el litoral menorquí, rendibilitzant els punts d'amarrada existents i eliminant la necessitat d'ampliació.

Aquest any l'emblemàtic Casino Mahonés, situat a la Plaça del Príncep, va ser l'escenari escollit per celebrar el lliurament dels premis de Joves Empresaris seguint la mateixa posada en escena innovadora que es va introduir l'any passat en què va destacar la participació dels guardonats d'edicions anteriors i la presentació dels candidats finalistes a Joves Empresaris mitjançant un vídeo introductori. Durant la cerimònia també hi va haver temps per aprendre en temps de crisis, amb un taller pràctic en el qual es va fer participar a tot el públic assistent.