Músics experts. Joan Salord (bateria), Eva Pons (veu), Pau Pons (guiterres) i Toni Ocaña (teclats i compositor) - Carles Mascaró

TW
0

Un grup de músics experts de Menorca han deixat fluir la creativitat i la passió per la música per a crear Meridian Project, una formació que neix amb la força tècnica de les noves tecnologies i la qualitat interpretativa dels autors. El seu primer treball, una obra seqüenciada, es titula "Alquimia" i és una peça mestra, que sorprèn del principi fins al final. El disc és una òpera de ventall d'estils: la música ètnica, el pop i el rock progressiu.
El projecte ajunta a músics i intèrprets que s'han fusionat amb les noves tecnologies per a oferir la màxima qualitat musical i interpretativa. Toni Ocaña (compositor i teclats), Pau Pons (guiterres), Joan Salord (bateria), Iban Palanques (instruments ètnics i percussió) i Lluís García (baix) han aconseguit teixir una sorprenent simfonia musical que culmina una atractiva Eva Pons, desvetllant un potent i sensual registre de veu.

Meridian Project es donarà a conèixer el proper dia 9, a les 21.30 hores, a un concert que tindrà lloc al Casino 17 de Gener. El nivell musical del nou grup ha merescut que Joventuts Musicals de Ciutadella apadrini a Meridian Project. L'actuació comptarà amb la col·laboració de Miquel Plana (veu i harmònica) i Emma Sastre, amb dansa oriental. Lluís Mestre, vicepresident de JJMM de Ciutadella, explica que l'entitat s'embarca així en un nou projecte destinat a promoure la música moderna feta des de l'Illa i de nivell.

"De Meridian Project resulta una música amb un estàndard de qualitat altíssim donat per la gran solvència dels músics. Sense cap dubte, és un plaer exquisit pels sentits que ens trasllada a un recorregut molt elaborat per diferents estils de música, que fa que descobrir 'Alquímia' es converteixi en una experiència meravellosa", afirma.

Les lletres de les cançons de Meridian Project tracten sobre la capacitat de superació, tant emocional com espiritual, a la vegada que fan un recorregut, com un viatge sonor, per diferents músiques i sons del planeta a través dels instruments ètnics i electrònics, amb la barreja de l'última tecnologia en producció i la qualitat interpretativa que aporta cada un dels components.

El projecte musical s'inicià fa dos anys de la mà de Toni Ocaña i Pau Pons, ambdós músics coneguts en el panorama musical illenc, donada la seva llarga experiència en diversos àmbits de la producció musical. Després de la composició de temes, es van sumar a la formació Eva Pons, aportant melodies i lletres; Joan Salord, aportant la seva experiència en el domini de la bateria, Lluís García i Iban Palanques. Han estat dos anys de feina artesanal que donen el seu fruit: "Alquímia", un somni musical fet realitat.