Presentació. La seu de l’INJOVE rep la presentació dels tallers que es desenvoluparan as Castell, Sant Lluís i Maó - Gemma Andreu

TW
0

Rostres d'il·lusió, somriures carregats de màgia i ulls carregats d'innocència mentre pedalegen en aquella bicicleta que sempre han desitjat i que mai abans havien tingut l'oportunitat d'asseure's-hi. Les famílies més necessitades i amb més problemes econòmics seran les seleccionades a través dels Serveis Socials per rebre alguna de les bicicletes de la campanya de recollida "No l'abandonis" promoguda per la Conselleria de Benestar Social i Joventut a través de l'INJOVE.

A dia d'avui ja s'han recollit una quarantena de bicicletes velles i usades i seran els joves a partir de 14 anys qui adquiriran nocions bàsiques de mecànica i manteniment per recuperar aquestes bicicletes. Els vehicles de propulsió humana han estat donats per particulars, centres escolars i entitats diverses tant públiques com privades.

Es Castell ha estat el primer municipi on desenvolupar el taller. Divendres, el Casal de Joves va acollir onze assistents qui aprengueren com arranjar i recuperar bicicletes envellides pel pas del temps. El curs es desenvoluparà els dies 3, 10 i 17 de desembre de 19 a 21 hores. Sant Lluís, de 9 a 13 hores oferirà aquest taller els dies 1, 13, 15 i 20 de desembre a la nau municipal del polígon industrial mentre que a Maó tindrà lloc els dies 7, 14 i 21 de desembre de les 17 a 19 hores a l'institut Cap de Llevant. Hi ha altres municipis interessats en desenvolupar el taller encara que probablement es celebraran després de les festes nadalenques.

Els tallers són dirigits pel tècnic Enric Salvat qui mostrarà als joves a desmuntar-les, valorar l'estat de les peces, i muntar de nou les bicicletes amb una exhaustiva reparació.
La consellera de Benestar Social i Joventut, Aurora Herráiz, va indicar ahir que el projecte posa en valor per una banda la conservació d'objectes i la importància de recuperar-los, per altra la conscienciació vers la mobilitat sostenible i, finalment, la part voluntària i altruista del projecte de recuperar bicicletes per aquells nens més necessitats. A més, assenyalà que la intenció del Consell "és perllongar el projecte al llarg del proper any".

La ciclista Ruth Moll ha apadrinat el projecte i motivà ahir a la població maonesa a desenvolupar l'hàbit de desplaçar-se per la ciutat a dues rodes.