Antoni Vinent Pons - M.P.

TW
0

Autoficha
Em dic Antoni, tenc 50 anys i som de Maó. Estic casat amb n'Imma amb qui tenc dos fills, n'Imma i en José Carlos. M'agrada molt la música, son guitarra però només com a una afició. També estic estretament relacionat amb tot allò que envolti el camp, en especial, el món dels animals de ploma.

D'on li ve aquesta afició a la canaricultura i a tot aquest món dels ocells?

El culpable de la meva afició és el meu avi patern qui tenia caderneres, passerells, perdius. Ell era caçador i clar, jo vaig créixer envoltat d'aquests animals de plomes. A més, hi havia un senyor que vivia al carrer de Gràcia que també era un gran aficionat als canaris. Gràcies a ell, la meva atracció per aquest món va anar creixent. Amb dotze anys vaig tenir les primeres parelles de canaris. Al costat de casa meva hi havia un altre amant de la canaricultura i d'ell vaig aprendre a criar-ne. A casa, com a aficionat he arribat a tenir 50 diamants de Gault, 50 isabelites i un centenar de 'periquitos'.

I ha estat una afició que ha anat a més, veritat?

Així és. Jo era constructor però l'amor vers aquest món era tan fort que fa un any vaig decidir muntar una botiga d'animals i objectes del camp. Per altra banda, he de dir que després de molts d'anys de criar canaris, vaig creure que ja ho tenia ben après i superat, i em vaig entusiasmar amb els exòtics. Era un gran repte per a mi perquè és una tasca una mica més complicada.

Per què?

Perquè els diamants de Gault, per exemple, no crien sols, necessiten d'una isabelita, o alguna espècie d'aquest estil, que els faci de nodrissa per tal de salvar les cries. Els diamants de Gault llencen els ous del niu i no serien recuperables si no
fos perquè les cria una altra espècie. Fa cinc anys que m'hi vaig entusiasmar i ho he arribat a aconseguir.

Cria també 'periquitos'?

Sí. Trec diferents colors mesclant 'periquitos' anglesos amb australians, per exemple, i aconsegueixo una varietat de colors.

Són espècies una mica delicades?

Els animals de ploma no poden sofrir canvis bruscos de temperatura ni corrents d'aire. Solen patir de pulmons, també poden tenir problemes d'àcars i polls que els molesta bastant.

Què diria que l'ha seduït d'aquest món?

A mi m'encanta veure tot el procés de creixement. Veure el niu amb les cries és fascinant.

I quina espècie és la que més li agrada a vostè?

A mi m'encanten els exòtics. El color que tenen i la seva bellesa em fascinen.