Membres de l’Associació de Comerciants, amb el batlle i regidors, ahir - Gemma Andreu

TW
0

Un petit estel juganer arribarà dissabte as Mercadal amb una missió, la d'encendre la màgia nadalenca. Serà a les 19 hores des del balcó de Ca n'Àngel quan aquest personatge es disposi a il·luminar tots els llums del poble mercadalenc. Es tracta d'un personatge d'un conte creat per Antònia Bosch i que es contarà a la Plaça Constitució a les 12 hores del mateix dissabte.

L'activitat s'emmarca en la celebració del segon mercat de Nadal que organitza l'Associació de Comerços del poble al carrer Major i Plaça Constitució i que enguany comptarà amb 30 expositors, dotze més que l'any passat. La jornada, que començarà a les 10 hores i es perllongarà durant tot el dia, comptarà amb moltes activitats per als petits i grans de la casa que aniran des d'una mostra d'animals típics de la temporada fins a un taller de pintura, pentinats al carrer, degustació d'aperitius, elaboració de crispetes i música amenitzada pel grup forneller No hi som tots.

El batlle Francesc Ametller explica que la fira pretén dinamitzar l'activitat comercial del poble i donar un ambient festiu en època nadalenca. Indica que malgrat es desenvolupi aquesta activitat d'encesa de llums per primer cop al poble, s'ha mantingut la mateixa il·luminació que anys anteriors, exceptuant la de la plaça Constitució i de l'arbre, que han estat comprats de nou amb un cost aproximat als 500 euros. "Estaven en molt mal estat i costava més arranjar-los que comprar-los de nou", assenyala.

Pista d'Aventures
L'Ajuntament des Mercadal organitza la tradicional Pista d'Aventures amb la col·laboració de l'Associació de Joves Interessats per la Cultura i el Casal de Joves. As Mercadal, la pista obrirà les portes dia 26 i tancarà el 30 al poliesportiu del poble en horari de 10 a 13.30 hores i de 16.30 a 20.30 hores. Els més joves de la casa podran gaudir de jocs, castells inflables, tallers i manualitats i molta creativitat. A més, s'han preparat una sèrie d'activitats complementàries entre els que destaca un espectacle de trapezi, dansa i màgia.

Els nens fornellers també podran gaudir d'una pista d'aventures que enguany s'ubicarà a un garatge del carrer Rosari. S'inaugurarà dia 27 i romandrà obert fins el 30. L'horari serà de 10 a 13 hores i de 17 a 20 hores. Segons explica el regidor de Festes, Lluís Arjona, els nens que comprin una entrada per a la pista des Mercadal també la podrà emprar a Fornells, i a l'inrevés. Cal ressaltar per altra banda que els dies 25 i 26 a les 19.30 hores es representarà la tradicional obra teatral "Els Pastorells", que feia molts anys que no es posava en escena as Mercadal.