Lluís Guasch - J.J.

TW
0

Autofitxa
Em dic Lluís Guasch Pons, tenc 25 anys, no faig feina i estic solter. M'agrada la música, com la guitarra i el piano, i també escriure, així com fer qualque caminada i passar temps per casa en companyia dels meus pares.

"Pupil·les dilatades" és el títol del seu llibre, perquè?

Té un significat molt clar, és quan la pupil·la s'expandeix fins l'iris, la qual cosa significa que tens que estar en estat d'alerta perquè pots tenir un desviament psicòtic.

Diríem que és el seu cas.

Sí, és el cas meu i d'altres que som bipolars.

Té algun motiu o necessitat la publicació d'aquest llibre?.

Personalment tenia ganes d'obrir, manifestar aquest realitat, alhora que els meus pares m'han impulsat a fer-ho. Com ja he dit, personalment vull que la gent del poble, quan en vegi, i hagi llegit el llibre sàpiga que amb el que he escrit he descobert part de la meva vida, amb reflexions que, jo en Lluís, ensenyo quines històries caminen al darrera meu, és una expulsió "d'engrunx" que jo tinc a l'hora d'expressar el meu passat, punts negres com les meves hospitalitzacions, amb tots el qui m'envolten, que en aquest cas, considero que és tot el poble de Ferreries, els familiars de Ciutadella, és a dir, la gent que forma part del meu entorn, ho considero com una alliberació.

Ha complert els objectius manifestats?

Crec que sí, m'ha servit per despullar-me d'una realitat que al carrer ha d'anar emmascarada.

Amb quin sentit va emmascarada?

Bé, en més d'una ocasió tinc que posar uns "parches", com ara somriure, quan en aquell moment no és propi del meu estat anímic, tot amagant una realitat diferent. Amb aquest llibre, en trec la màscara i puc dir, entre d'altres coses, que estic trist.

El llibre es mostra tal com és, hi ho manifesta sense tabús, i l'objectiu de donar-ho a conèixer podríem dir que està assolit per l'acollida que ha tingut.

Tant per les vendes, com pels comentaris que m'han arribat (alguns fins el punt de fer-me emocionar) són molt positius. La primera tirada que fou de doscents exemplars es va exhaurir, i ara n'hem editat cent més.

L'ha duit molt temps escriure "Pupil·les dilatades"?

És difícil dir-ho, perquè des dels divuit anys estic escrivint, però si ens cenyim a l'elaboració pròpia del llibre, poc més de dos mesos.

Aquest llibre té una característica especial pel que fa a la seva publicació.

Efectivament, amb la iniciativa dels meus pares, ens ho hem fet tot nosaltres mateixos, menys imprimir-lo que ho va fer l'editorial Lligall, i sense cap mena d'ajuda o subvenció; sols amb la seva venda hem de cobrir el seu cost.