TW
0

La menorquina Pilar Benejam i Arguimbau ha rebut el Premi Marta Mata, un dels Premis Catalunya d'Educació que concedeix cada any la Generalitat de Catalunya, amb l'objectiu de retre un reconeixement social als principals actors de l'acció educativa, mestres, professors, centres d'ensenyament i les institucions impulsores de l'escola catalana.

El veredicte del jurat es va fer públic ahir mateix a la pàgina web dels Premis Catalunya Educació, on s'hi especifiquen els motius que justifiquen el guardó. En aquest sentit, els membres d'aquest òrgan reconeixen "la tasca docent universitària en la formació dels mestres i dels professors de secundària", així com la continuada recerca de la qualitat en aquesta formació "tant tècnica com personal, com una de les peces clau de la qualitat de l'escola i del sistema educatiu". Igualment, el jurat destaca "l'aportació a l'ensenyament de la didàctica a partir de la seva experiència de fer classes en escoles i instituts".

Pilar Benejam (Ciutadella, 1937), es va llicenciar en pedagogia el 1966 i el 1985 es va doctorar a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Va ser membre de l'Associació de Mestres Rosa Sensat, i va tenir una participació activa en la constitució de la UAB, sent redactora del Manifest de Bellaterra.

Benejam ha integrat diverses comissions, tant a Catalunya com a Espanya, per a la reforma de la formació del professorat, i és experta en la revisió de programacions escolars en ciències socials. També ha estat assessora de les administracions públiques.
El seu interès en la renovació pedagògica i la innovació didàctica ha fet que hagi rebut diversos reconeixements, com el Premi Ramon Llull 2003, el Premi Jaume Vicens Vives 2004, la Creu de Sant Jordi 2004 o el Premi Emili Darder a una vida dedicada a la formació del professorat.