TW
0

Autofitxa
Sóc en Bep Bagur Pons, nascut el 1974 as Migjorn Gran, i des de fa onze anys visc as Mercadal. Faig feina a una benzinera, però el que més m'agrada és fer feines de restauració, és el meu hobby. M'han fet encàrrecs a les parròquies des Migjorn, Ferreries o Alaior, i he participat en diverses campanyes dels comerciants des Mercadal, i ara també de Maó.

Com és aquesta faceta seva de dibuixant?
Bé, jo en realitat no sóc dibuixant, només és un hobby, i ara he tingut uns encàrrecs que m'han donat la oportunitat de mostrar un poc el que faig.

Quin tipus de feines fa?
El que més faig és restauració, de peces. He treballat per a molta gent, per al Bisbat he fet qualque cosa, i sobretot per a la parròquia des Migjorn. Vaig començar fent coses a l'església, i a partir d'allà em van donar feina a altres parròquies com la de Ferreries i la d'Alaior.

Quin tipus d'objectes restaura?
Des d'un harmònium, a un rellotge amb les seves peces, imatges, quadres. Ho he tocat quasi tot. El darrer que vaig fer va ser per a la parròquia des Migjorn. Vaig fer un 'lifting' a la façana, la vam pintar i vam fer la fusteria, i també hem arreglat un poc la imatge de Sant Cristòfol.

Què és el que més l'atreu d'aquest món de la restauració?
Sobretot m'agraden molt les policromies, veure els colors, veure com està fet.
I com sorgeix la possibilitat de fer les campanyes per als comerços des Mercadal i Maó?
Ja fa uns quants anys en vaig fer per a les festes de Sant Martí, per decorar el carrer. Eren uns panells amb dibuixos. Vaig començar amb cavalls i cavallers i vam acabar fent homenatges a Tintin, els Barrufets i altres personatges del còmic. I aquest estiu passat, a través dels comerciants des Mercadal va sorgir la oportunitat de fer un bust d'un cap de cavall per a tots els comerços. Va tenir gràcia, un poc d'èxit, i és a través d'ells que els comerciants de Maó m'han demanat per fer la campanya de Nadal. Després, per a la campanya de tardor i hivern també he fet uns caragols per Mercadal, per donar ambient als comerços.

Hi falta ambient als comerços?
Amb aquests elements en dóna bastant, té certa gràcia, sobretot per als infants, que s'ho miren. I em motiva a seguir fent feina.

Quins projectes de futur té?
Em surten projectes de restauració, però de particulars, que em duen objectes.

Hi ha prevista qualque nova campanya per als comerços?
De cara a la primavera-estiu tal vegada els comerciants de Mercadal m'encarreguin qualque feina. Qui sap si també amb els de Maó, que sembla que han quedat satisfets. I també tenc ganes de fer més coses, però ja són qüestions personals, alguna exposició, perquè jo segueixo pintant.