Activitats - Carles Mascaró

TW
0

Ciutadella visqué ahir un fosquet ple d'activitat cultural, a les portes del Nadal. A la plaça de la Catedral, els joves del grup teatral Monnom sortiren al carrer per escenificar una crítica a la incomunicació a l'era de la comunicació. Els alumnes del Batxillerat d'Arts Escèniques de l'institut Josep Maria Quadrado de Ciutadella muntaren al mig del carrer un menjador on suposadament es reuneix una família per celebrar el Nadal. Tot i estar tots junts, cadascú d'ells estava concentrat en algun aparell electrònic, ja fos un telèfon mòbil, una cònsola o la televisió. Junts físicament, cadascú vagava pel seu món virtual ben aïllat del seu entorn.

Una mica més tard, a les vuit i mitja, el Centre Catequístic Sant Miquel tornava a regalar a Ciutadella un clàssic nadalenc, "Els Pastorets". Aquest grup recrea amb la seva particular versió el naixement de Jesús, innovant cada any una creació que desperta l'interès dels més petits, però que també serveix per transmetre un missatge als més grans, i qüestionar actituds egoistes que envaeixen la societat actual. La representació d'aquesta obra encara es podrà veure uns quants dies més.

I canviant d'escenari, a les nou i mitja del vespre tingué lloc un dels concerts més demandats dels darrers mesos a Ciutadella, el de la cantautora Maria Àngels Gornès. En una iniciativa sorgida a través de la xarxa social 'facebook' i materialitzada per la productora On-Off, el concert recuperà els èxits d'aquesta cantautora menorquina culpable de posar música a molts dels textos literaris dels poetes insulars. La veu dolça de Gornès, acompanyada de la seva inseparable guitarra i de músics amics (entre ells el seu fill, Guiem Soldevila) ompliren la sala multifuncional del Canal Salat, recuperant melodies que romanien a la memòria de molts, que han insistit fins que han aconseguit tornar a posar dalt d'un escenari a Gornès, que no actuava de cara al públic des de feina cinc anys, quan va celebrar el seu trentè aniversari com a cantautora.