Geometria. Toni Pons experimenta amb els materials i les formes, aconseguint figures impossibles que recorden els mons imaginaris d’Escher - Paco Sturla

TW
0

Les composicions de Toni Pons (Ciutadella, 1962) captiven pel profund sentit de l'estètica, l'equilibri, la simetria i la geometria. Però lluny de ser elements fixes i estàtics, els seus muntatges són versàtils: si un sap jugar, els elements es converteixen en trencaclosques perfectes.

L'autor treballa només amb materials nobles, com la teka, l'acer, el metacrilat, el vidre i el marbre, aconseguint composicions decoratives, ornamentals o funcionals, com portaretrats, taules o joiers originals. Cada peça és única i és fruit del procés creatiu d'un autor que treballa baix la firma artística de Rosteka. El potencial artístic l'ha conreat de forma autodidacta, a partir de la seva experiència professional dins el món del calçat que li ha permès entrar en contacte amb dissenys i materials.

Toni Pons inaugurà ahir a la botiga Tacte de Ciutadella una mostra de les seves composicions que, entre el proper 15 de febrer i fins el 15 de març de l'any que ve, s'exposaran a una galeria d'art a la plaça de la Torre Eiffel a París. L'esdeveniment constitueix un estímul per al creador, a qui se li obre un nou horitzó artístic a partir del bot a França. Toni Pons tindrà l'oportunitat d'obrir les seves creacions al món, de compartir els seus dissenys geomètrics i complexes, un reflex dels mons perfectes que inventa la seva ment creadora i que materialitza a través de la seves mans.