Proves. El grup encapçalat per Joan Carles Villalonga ultimava ahir l’actuació d’avui - Javier

TW
0

"Si no veus que hi ha dins es pots de Colacao enterrats dins de sa terra. Si trobes que de camps de golf no n'hi ha prou i per açò requalifiques. Si no saps d'on has de treure es doblers, dedica't a fer manganyes i a cobrar comissions arreu... Para mà i agafa es doblers, que de tot es poble t'arriben, tu veuràs que amb pilleria faràs calaix i no et diran res". Sonadors de Son Camaró volia un disc que combinàs música tradicional i "d'altra més picant", en paraules de Joan Carles Villalonga, i en sentir "Para mà i agafa els doblers", una de les cançons incloses en aquest primer treball, no hi ha dubte que ho ha aconseguit. L'actualitat més punyent es barreja a "Caixes destrempades" amb temes de regust popular les lletres de les quals s'actualitzen amb un to irreverent.

La formació integrada per Villalonga (veu i guitarra), Nicolau Espinosa (guitarra, guitarra elèctrica, llaüt, mandolina), Xavier Martí (baix) i Moisés Pelegrí (bateria, percussió) ultimava ahir al capvespre la presentació del seu treball, que tindrà lloc avui capvespre a la Sala Multifuncional des Mercadal, a partir de les 21.30 hores.

Villalonga, veu i portaveu del grup, no semblava ahir nerviós, malgrat la imminència de l'estrena d'un disc al que han dedicat "tres o quatre mesos bons". "Hem estat els darrers dos o tres anys a dalt de l'escenari i la gent ja ens demanava que recopilassin les nostres cançons", raona el cantant en interrompre les proves per atendre el "Menorca" quan se li demana per què s'han animat a fer aquest primer disc, que ha comptat amb la participació del tècnic Toni Pastor, als estudis Swing de Palma.

Villalonga afegeix que la feina l'han feta "principalment a casa encara que els arranjaments tenen un caire més professional". En aquest sentit, el vocalista de Sonadors de Son Camaró es mostra especialment satisfet de com ha quedat aquest disc tècnicament i musical. "Hem pogut incorporar d'altres instruments i açò dóna un punt de riquesa que podrà comprovar-se al concert", assegura el cantant.

Aquest punt de riquesa ve també de la mà de diferents col·laboracions, que hi seran presents al concert d'aquesta nit, segons destaca Villalonga. Amb l'actuació d'avui, Sonadors asseguren una bona estona d'humor, irreverència, bona música i festa, ingredients que de qualque manera es contenen al disc i dels que podran gaudir els seguidors de la formació a Catalunya en estar prevista la presentació de "A caixes destrempades" a diferents escenaris de Barcelona durant el proper mes de febrer.