Classe. Els usuaris del servei de gerontogimnàstica van fer una demostració i van acabar berenant - Javier

TW
0

"No ens esperàvem que sabés fer tantes coses de gimnàstica, la veritat és que està en forma". Així es pronunciaven les dues germanes bessones, na Maria i na Laia, de deu anys, després de veure la seva àvia en ple moviment.

Els quatre grups de gerontogimnàstica del Servei Municipal d'Esports de Maó van celebrar ahir una trobada al poliesportiu on la disbauxa, la diversió i la familiaritat es van filtrar entre les malles més veteranes. Una cinquantena d'usuaris del servei, dels 120 que estan matriculats, van mostrar la flexibilitat que han adquirit gràcies a l'esport. Però la classe d'ahir va ser un tant peculiar i és que alguns dels avis van estar acompanyats a la pista dels seus néts o les seves parelles qui no perderen ni pas.

El monitor Joaquim Núñez explica que la gerontogimnàstica inclou moviments suaus i articulars "que ajuden a les persones més grans a recuperar i mantenir l'agilitat corporal". A més, indica que "a les classes solc deixar-los xerrar més que altres grups ja que entre els joves cerquem una progressió mentre que entre els grans la socialització és tan important com el rendiment".

"Des que faig esport vaig més lleugera, no em cans tant i sóc molt més àgil", indicava Estrella Arguimbau, de 66 anys qui va assistir a la classe acompanyada dels seus néts Andrea i Iván. "Ho han trobat molt divertit perquè no es creien que sabés trotar i avui els hi he demostrat que estic en forma", assenyalava. Ángeles Pons, de 67 anys, apuntava també que "les articulacions, a la nostra edat, es rovellen i fent esport ens sentim més lliures". La festa va acabar amb un bon berenar casolà on les esportistes van poder demostrar també el seu art culinari. A l'acte hi va assistir l'alcaldessa de Maó, Àgueda Reynés, qui confessà que ella n'hauria de fer més, d'esport.