Cap d’any. La Plaça Constitució s’omplí d’ambient qui, raïm, cava i cotilló en mà, van celebrar l’entrada del 2012. Hi hagué qui després d’una nit de festa va poder immortalitzar la primera sortida del sol de l’any. - Javier

TW
0

Desitjos, esperances, il·lusions. L'Illa s'omplí durant la Nit de Cap d'Any de bons propòsits, aquells que tots els ciutadans anaven demanant a mida que els rellotges acomiadaven el 2011 i donaven la benvinguda al dotze. Malgrat alguns ho feren en família i altres amb amics, alguns a casa i altres a fora, tothom -o gairebé tothom- va rebre l'any vestit amb les millors gales i engolint dotze promeses, dotze intencions.

La festa es va espargir per tota l'Illa on cadascun dels racons desprenia l'aroma de l'any nou. A Maó, la gent es va anar congregant a la plaça Constitució amb el raïm, el cava i el cotilló en mà per compartir els primers minuts del 2012 amb tot el poble. Va succeir l'anècdota que quan hi mancaven tres minuts per les dotze, segons el rellotge de l'Ajuntament, les campanes de l'església de Santa Maria van començar a sonar. I a corre-cuita, els allà reunits van empassar-se els grans de raïm per tal de començar l'any a hora. Fou un motiu més de disbauxa i de diversió. La festa va continuar al Pavelló Municipal Sínia Costabella, on l'Orquestra Fraggles i els 'deejays' Xavi Sastre i Manuel Solá van aconseguir que la diversió es perllongués fins ben entrada la matinada.

De fet, hi hagué qui, ja fos després de tota una nit de festa o acabat d'aixecar de bon dematí, va poder immortalitzar el sol que anava a sortir per primer cop aquest any. Així ho deixa palesa la instantània captada a la Porta d'Eos de Calasfonts, as Castell, per Francisca Fumador i Esperança Villalonga.

La Policia Local de Maó i Ciutadella notifiquen que la nit va ser tranquil·la i sense incidències greus. A Ponent, el cos policial va rebre un avís d'una baralla a la zona portuària ahir matí que ja va estar desfeta quan la patrulla va personar-se al lloc dels fets.