TW
0

Joventuts Musicals de Ciutadella estrena demà la temporada del CineClub amb el repte de continuar amb la programació de cinema alternatiu i de qualitat sense dependre de les subvencions. La inauguració de la programació en els nous cinemes del complexe cultural del Canal Salat pot convertir-se en el ganxo per atreure un públic que faci viable la supervivència d'una oferta cinematogràfica arrelada a Ciutadella d'ençà fa 50 anys. És el que afirmen els responsables de la programació, Martí Mesquida, vocal de cinema de JJMM Ciutadella, i Macià Coll, que consideren que la bona acollida que han tingut els cinemes d'ençà la seva inauguració pot ser un reclam per atreure els espectadors.

Ambdós són els que han triat la programació de pel·lícules d'enguany, amb l'objectiu d'oferir una oferta cinematogràfica diferent a la comercial. De fet, el CineClub Ciutadella arrenca amb les vistes posades en un primer mes de prova. Aquest serà una mena de període pilot per veure com respon el públic i si el manteniment de la programació resulta viable i no deficitària. "La nostra intenció és mantenir el CineClub ben viu a Ciutadella, no ens falten ganes i esperem que la inèrcia positiva dels nous cinemes ens sigui favorable. A més comptam amb la col·laboració dels responsables dels Cines del Canal Salat, Andreu Torres i Jaume Mayans", afirma Martí Mesquida. De fet, els gestors dels cinemes coneixen el CineClub i JJMM, de la qual Andreu Torres en va ser el president.

L'entitat variarà aquesta temporada els horaris a petició d'alguns espectadors. Així, cada pel·lícula continuarà tenint dues projeccions setmanals. Els dimecres seguiran essent a les 20.45 hores, mentre que els dijous s'avançaran a les 20.15 hores.

A la vegada, s'estableixen nous preus de les entrades: 2,50 euros pels socis del CineClub i 5 euros per la resta del públic. En el cas de les pel·lícules en format 3D, una novetat en el CineClub, l'entrada pels socis serà de 4,50 euros i de 7,50 euros pel públic en general.
Mesquida confia en que l'oferta del CineClub revifi l'afició pel cinema de qualitat. L'entitat té 50 socis, més els espectadors que pot estirar una oferta atractiva.