Internet. Conèixer l’actualitat de l’Illa i els assumptes més destacats de la Comunitat, d’Espanya i del món és possible gràcies a una atractiva web que es renovà fa ara un any - Archivo

TW
0

Reflectir el canvi en un món de canvi permanent. Aquesta és l'aspiració de "Menorca.info", la capçalera amb la que Editorial Menorca va decidir fa nou anys endinsar-se en l'aventura del periodisme digital, al capdavant de la qual roman des de fa cinc anys Pere Melis Nebot.

Vinculat a "Es Diari" des de 1998, quan va ser nomenat redactor en cap a Ciutadella, Melis s'incorporà, el mateix any que naixia "Menorca.info", a la redacció de Ciutadella. Quan al 2007, la propietat del rotatiu menorquí va decidir donar un impuls a la web, confià en Melis, qui compagina les seves tasques en el diari de paper amb la coordinació de l'edició digital.

I quan l'Ateneu de Maó va plantejar un cicle de conferències amb motiu del 70 aniversari de "Es Diari", no hi hagué dubte que ningú millor que Melis per fer-se càrrec de la darrera de les xerrades que es celebrarà aquest capvespre, a partir de les 20 hores, sota el títol "Menorca.info: una finestra oberta al món".

El responsable de la web, després de ser presentat per José Antonio Fayas, parlarà als assistents de com el desenvolupament de les noves tecnologies -fins arribar a internet- ha influït en la vida de les persones.

A continuació, Melis guiarà els presents per la trepidant història del diari digital menorquí que a 2003, va entrar a la dinàmica de les edicions per internet que venia cobrant força sense pausa des de mitjans dels anys 90, així com pels continguts del "Menorca.info" i les seves potencialitats en la projecció de l'Illa i el servei a la societat menorquina.

El responsable de la web no defugirà la qüestió que ha surat al llarg de tot el cicle, la complexa coexistència entre l'edició de paper i la digital. Melis apunta una pista sobre el model a seguir que és a més a més un al·licient per assistir a l'Ateneu. "Hem d'acabar amb la cultura del gratis total i que la gent s'acostumi a pagar aquells continguts específics i de qualitat, que tinguin un valor diferencial".