Carpes. Enguany s’han instal·lat totes al carril exterior de la Contramurada per no perjudicar el trànsit - Gemma Andreu

TW
0

A la fira de Sant Antoni, a Ciutadella, hi participen enguany 20 expositors, una dada que s'allunya dels 37 que hi van prendre part en l'edició anterior. Un descens important que coincideix amb la imposició d'una taxa als firaires i també amb la organització d'una altra fira a Maó En qualsevol cas, però, des de l'Ajuntament afirmen que la xifra de participants està determinada per les 37 carpes en propietat de que disposa el consistori, ja que molts 'stands' n'ocupen més d'una.

L'alcalde de Ciutadella, José María de Sintas, i la regidora de Fires i Mercats, Esperança Juaneda, van explicar ahir que la situació econòmica municipal obliga a instaurar una taxa als participants a la fira, per tal de cobrir el cost que suposa la organització i el muntatge del mercat. Segons Juaneda, el 2010 la fira va suposar una despesa de 1.539 euros, i l'any passat s'hi van destinar 1.811 euros. Enguany el cost puja a 1.652 euros, amb la diferència que l'Ajuntament ingressarà 4.387 euros, el que suposa, a priori, un superàvit de 2.735 euros, tot i que s'hi hauran de descomptar despeses de darrera hora.

Tot i així, l'alcalde va indicar que el que es recapti servirà per finançar "una bona fundació" com és Ciutadella Cultura.

La baixada en el nombre d'expositors ha permès que, per evitar talls de circulació durant quatre dies (només es tallarà el trànsit dilluns), s'hagin ubicat totes les carpes al carril exterior de la Contramurada. Així, hi han confirmat la seva presència 7 artesans de Menorca, 6 de Mallorca, 5 de Catalunya i 1 tant de Màlaga com de Galícia. Enguany no s'hi han permès expositors que puguin fer competència als bars i restaurants de la zona.
actes de la diada

Dilluns dia 16 a partir de les 19 hores, a les Cases Consistorials hi haurà l'acte institucional de Sant Antoni, en que la professora Joana Moll Capó farà el pregó. Un discurs que duu per títol "Josep Salord i Farnés, intel·lectual i sacerdot: una vida coherent".

Mentre, dimarts, la Diada estarà marcada per la Missa Solemne que es farà a les 11 hores a la Catedral i que serà presidida pel bisbe de Menorca. Seguidament es farà la Processó dels Tres Tocs, en la que hi haurà representants dels estaments polític i militar.