TW
0

Ciutadella es convertí ahir migdia en centre insular del bullici festiu i popular. Després de la processó, milers de persones aprofitaren el bon temps per visitar les paradetes de la fira i acabar el recorregut en el mercat tradicional de la plaça Sant Antoni.

Els firaires, tant menorquins com de fora de l'Illa, es mostraven satisfets amb el balanç de vendes després d'obrir d'ençà dissabte i fins ahir. No obstant, alguns lamentaven la taxa imposada enguany per l'Ajuntament, fet que a dissuadit a alguns a muntar la parada aquest Sant Antoni. Tot i la menor presència de firaires, el públic va tenir a l'abast formatges, embotits, vins i artesania.

L'atractiu de la fira va ser un reclam més per a que la multitud acudís, fidel, al tradicional mercat a la plaça de Sant Antoni. Les parades oferiren els típics dàtils, confitats o naturals, i les taronges; els aliments associats a la vida eremita del sant. No hi va haver garbons, després d'anys en que la planta està protegida.

El centre d'atenció del mercat va ser un robust porc, criat al centre ambiental de Es Pinaret. L'Hospital va aconseguir vendre totes les butlletes de la rifa, amb la qual cosa es van recaptar 2.000 euros que es destinaran a la gent gran resident.

El guanyador del porcell serà qui tengui el nombre 776 del sorteig. Després de la processó, les autoritats també visitaren el mercat i acudiren a l'Hospital, on van ser convidades a la tradicional escudella de brou. L'ambient popular es va estendre per les terrasses de la ciutat en l'hora de l'aperitiu, i tots els Tonis i les Tònies van ser felicitats.

Nou Quadern de Folklore

En el marc del mercat, el Col·lectiu Folklòric de Ciutadella presentà el seu últim nombre dels "Quaderns de Folklore". El professor i filòleg, Joan F. López Casasnovas és l'autor de l'estudi sobre el contingut de les lletres del cançoner popular.