afluència. La sala polivalent de Ciutadella va acollir els nens que es troben a les portes de rebre la primera comunió - Paco Sturla

TW
0

La Infància Missionera està viva, més viva que mai. Així ho demostren els prop de 500 fillets que, procedents de les parròquies i centres catequístics de l'Illa, es van congregar ahir a la sala polivalent de Ciutadella per compartir amb els altres l'alegria i el desig de ser missioners.

La XIX Jornada de la Infància Missionera, que es dirigeix principalment a aquells nens que durant l'any litúrgic celebraran la primera comunió, pretenia conscienciar el jovent de la importància de l'evangelització i transmetre la necessitat de convertir-se en missioner de la Paraula de Jesús. Un objectiu, més que complit. I és que els ulls reflectien entrega, els llavis, diversió i la seva ment, molta predisposició a la formació cristiana. Així fou com la jornada va donar cabuda a tot, a la transmissió dels valors cristians i a les activitats lúdiques que convertiren una hora i mitja de trobada en un espai d'explosió d'aprenentatge.

El dinamitzador Nito Martí es va encarregar d'encetar l'encontre amb cançons versionades i adaptades a la causa. La sala es va entregar en cos i ànima i és que aquests menuts, a les portes de la primera comunió, van cantar, van participar, van picar de mans i van compartir la il·lusió de la fe amb la resta de companys.
"L'objectiu d'aquest encontre és que en el procés de formació cristiana aquests nens coneguin la importància de ser missioners", assenyalava ahir el responsable del Secretariat Diocesà de Missions, Joan Mercadal, qui recordava que "el lema és parlar de Jesús". Així com en anys passats "l'hem cercat, l'hem trobat i l'hem seguit, enguany és el torn de parlar d'ell i difondre la seva tasca". En tractar-se d'infants, Mercadal agregava que "han de ser missioners en la seva vida, és a dir, amb la seva família, amb els seus amics, amb els seus companys de classe, el que serà la llavor de la projecció cristiana".

Aquesta xifra que ahir s'aconseguí reunir de prop de 500 nens que ben aviat seran rebedors del sagrament de la comunió, és, per a Mercadal un fet important ja que "a través dels fillets els pares reflexionen sobre la seva realitat cristiana i s'estén així la tasca evangelitzadora a tot el seu entorn", recalcava.

D'aquesta mateixa manera es postulava el rector de Sant Francesc, Antoni Fullana, qui remarcava que "la primera comunió implica a tota la família". A més, exaltava la part festiva de l'activitat "perquè entenguin que la fe cristiana també és festa".

La trobada diocesana, organitzada conjuntament entre el Secretariat de Catequesis i el de Missions, va incloure una breu representació teatral sobre un passatge de l'Evangeli sobre Sant Joan Baptista, qui fou el primer en anunciar a Jesús.

La posada en escena va anar acompanyada d'un 'power point' a través del qual els fillets allà reunits van entendre l'essència de l'actuació. Així, van comprendre que després de conèixer Jesús, toca espargir la fe cristiana.

El bisbe Salvador Giménez va transmetre la seva satisfacció davant un local tan ple de jovenesa exhortant que "quan he entrat a la sala, tots em parlàveu de Jesús amb els vostres cants" i assenyalà que "els cristians hem d'estar sempre xerrant d'ell a través de les nostres paraules i els nostres actes". Per a monsenyor Salvador Giménez, "hem d'utilitzar els nostres sentits per escoltar, llegir i parlar de Jesucrist". També va voler agrair la tasca dels missioners qui, lluny de la seva terra, parlen i apropen Jesús a aquelles societats que encara no el coneixen".

La jornada d'ahir també va servir per recollir les aportacions econòmiques de les diferents parròquies i centres catequístics, un acte emmarcat en el programa Infància Missionera d'Obres Missionals Pontifícies a través del qual l'aportació recaptada recolza la formació catequística en territoris de missió.

El responsable del Secretariat Diocesà de Missions, Joan Mercadal, va informar que l'any passat l'Illa contribuí en aquest programa amb una ofrena d'entorn a 2.500 euros.

Cal recordar que enguany el lema de la Infància Missionera és "Con los niños de América, hablamos de Jesús". Es tracta de la quarta etapa del recorregut que estan realitzant els fillets de la Infància Missionera pels cinc continents.