TW
0

Autofitxa
Em dic Benito, vaig néixer dia 19 d'octubre de l'any 1944 i tot i ser natural de Sant Lluís, només tenia uns mesos quan ens vam traslladar a Alaior. Estic casat amb na Maria José amb qui tenc tres fills, na Fàtima, n'Ismael i na Sandra. A més, tenc cinc néts que es diuen Fiona, Mireia, Olivia, Edgar i Aina, i un que ve en camí. Naturalment, estic jubilat, però durant la meva època laboral, vaig fer de sabater, vaig obrir el bar Cafè Menorca que vaig regentar durant una quinzena d'anys. I durant prop de 20 anys vaig fer feina a una empresa de PVC. Sóc el president del Club de Jubilats d'Alaior, que diria que és la gran afició que tenc.

Com es fa vostè president del Club de Jubilats?
M'hi van dur. L'anterior president em va demanar si el volia ajudar ja que m'havia prejubilat i vaig creure que era una bona opció per omplir les hores que em quedarien de temps lliure. I sense adonar-me, vaig ser president. Ara fa quatre anys que ho sóc i el proper mes de març es celebren eleccions.

I té decidit si repetirà en el càrrec?
M'ho estic rumiant. He de dir que aquests quatre anys han estat molt positius i molt agradables perquè hem fet feina en pinya amb la junta. Jo solc dir que si pogués no em dirien president perquè consider que sóc un més i sol no seria ningú aquí.

Quin ha estat i és l'objectiu del seu mandat?
Primer fer i actuar per a la gent jubilada i, després, pensar amb aquells qui menys tenen, qui viuen amb una pensió petita i intentar que aquí es trobin com a casa seva, sense trobar-se estranys. A mi allò que més em reconforta és quan em diuen "això és la meva segona casa". Jo crec que amb aquests quatre anys, el Club ha sofert canvis importants.

Com quins?
Vam posar una aula d'ordinadors, gràcies a La Caixa, fem activitats per omplir les tardes de diumenge, vam col·locar una estanteria de llibres que fins ara estaven amagats i, la gent llegeix, i fem ball per donar aire al Club. Jo diria que som molt dinàmics.

A més, hi ha un bon grapat de tallers, veritat?
Sí, fem patchwork, ganxet, punt de creu, tai-chi, tall i confecció, i ball en línia, entre altres. A més, fem homenatges als octogenaris i a les parelles que compleixen 50 anys de matrimoni, celebrem el mes cultural, que enguany vam organitzar una gran exposició, a més de glosat, conferències i música, per citar-ne alguns.

I quants socis són actualment?
A dia d'avui som 1.180 associats. Cada any, sense fer cap campanya de captació de socis, anem incrementant la xifra. De fet, el 2011 hi va haver 54 altes que, amb el nombre de baixes, per defunció gairebé totes, ens hem quedat amb un increment de 15 socis. Jo crec que el Club està així de viu perquè hi posem tota la il·lusió en la organització de les activitats.