TW
0

Autofitxa. Vaig néixer a Ciutadella el 1934 i tenc 77 anys. Em coneixen com En Camets. Estic casat, tenc un fill i dos néts. Durant la meva vida he treballat de sabater, fins que em vaig jubilar. Tenc afició per ballar, i cada dissabte amb la meva dona anam al ball del Centre Democràtic de Jubilats i Pensionistes. M'agrada anar a cercar esclata-sangs i espàrecs. També tenc una barqueta i disfrut anant a pescar, sobretot serrans. I així pas sa vida!

Vostè és l'afortunat que amb la butlleta 776 li va tocar el sorteig del porc de Sant Antoni, on va comprar el nombre?
Som soci de l'Associació Democràtica de Jubilats i Pensionistes de Ciutadella i cada dissabte fosquet assistim al ball. Vaig veure que abans de Sant Antoni venien nombres de la rifa i en vaig comprar.

El nombre premiat es va donar a conèixer el mateix dia de Sant Antoni, però van passar dies fins que no va sortir el guanyador, no s'havia adonat que havia guanyat el porc?
No em vaig entèmer, ni tampoc m'ho vaig mirar. No va ser fins el dissabte venidor a Sant Antoni. Es sabia que s'havia venut al nostre centre de jubilats i quan érem al ball, van demanar a tothom qui tenia el 776 perquè no sortia el guanyador. Tenia el bitllet dins el cotxe i vaig anar a comprovar-ho. Està clar, el nombre no havia sortit perquè el tenia jo! (bromeja).

L'Hospital va vendre totes les butlletes (1.000) i va recaptar 2.000 euros a benefici dels residents del Geriàtric... Després de tants de dies estaven preocupats perquè no sortia el guanyador, mentre, el porc ben content...
La veritat és que ni m'havia mirat si m'havia tocat a jo...

Li ha tocat un flamant porc negre d'entre 9 i 10 arroves (de 90 a 100 quilos) que l'espera al centre ambiental de Es Pinaret, què farà amb l'exemplar?
El porquejarem! Si tot va bé, dia 1 anirà a l'escorxador i ja he contactat amb un carnisser de Sa Plaça per a que en faci botifarrons, sobrassades, salsitxes... Hauré de pagar el matador i les porquejades. El premi és el porc, tot el demés va a compte del que guanya la rifa.

Ha estat una alegria el premi del porc per a la família?
És una alegria i al mateix temps és un mal de camp. Has de dur-lo a l'escorxador, cercar un carnisser... També hauré de cercar qualcú que transporti el porc de Es Pinaret a l'escorxador... Bé, però ha fet il·lusió a la família.

Tindran prou sobrassades per a celebrar el Darrer Dimarts...
Sí, i serà sobrassada fresca.

Troba que s'ha de mantenir la tradició de rifar el porc per Sant Antoni?
Fa molts d'anys que es fa. Ara bé, consider que l'Ajuntament hauria de facilitar les coses, al manco el transport de l'animal fins a l'escorxador. Així com el van dur fins la plaça Sant Antoni no crec que suposi molt de trastorn.

I vostè, l'ha vist al porc?
Jo encara no l'he vist. Diuen que és negre. Encara és a Es Pinaret. La meva dona el va veure per sa tele quan donaven la festa de Sant Antoni i el mercat tradicional. Tot i el mal de cap, quan tinguem les sobrassades estarem contents.