TW
0

L'Església de Sant Eulàlia ha estat objecte, actualment i segons ja s'ha comentat en aquest mitjà de comunicació, d'una radical transformació tant en el seu aspecte exterior com interior, una reforma que ha durant anys i que ha suposat una espectacular renovació del temple, un monument arquitectònic i artístic, el més important de la població.

Després de les restauracions de murs, voltes, trespol, un equip col·laborador i desinteressat ha anat completant l'embelliment de l'Església restaurant imatges i elements decoratius que han ornamentat capelles i departaments parroquials que, abans estaven buides.

Actualment Joan Mercadal i Sebastià Ametller han estat restaurant la imatge de format natural de Sant Pere, la qual havia presidit, anys enrere l'ermita de Sant Pere Nou i que va ser una donació d'un feligrès, el senyor Rafel Grandio.

Aquesta imatge que presentava un estat de deteriorament, pel pas dels anys, ha estat pacientment restaurada i ocuparà el lloc que ocupava la de Sant Llorenç, també de format natural que passarà a l'església de Sant Llorenç de Binixems, que també ha estat objecte de restauració amb un pis renovat emprant les antigues rajoles de Santa Eulàlia.

Sant Pere que llueix en les seves vestidures ornaments daurats ha estat restaurada amb pa d'or i purpurina, ja diem amb la col·laboració de Benito Carreras i Juanita Fortuny.

La antiga talla de Sant Llorenç, de l'any 1700, que es guarda a la parròquia i que va ser restaurada a Barcelona per Joan Mercadal quan treballava al Taller de Restauració Bulet, per la seva importància artística, queda en el seu actual lloc, però l'altre del mateix sant, en tamany gran, passarà a Sant Llorenç de Binixems, església que no comptava amb cap representació de la seva advocació.

Es dona el cas que aquesta darrera imatge va ser donada per l'Ajuntament, al temple, l'any 1953 i que en la seva benedicció fou apadrinada per Joan Pons Pons, aleshores alcalde d'Alaior i la seva esposa Mercedes Giménez.

Seguint aquest lent, però eficaç procés de restauracions, s'han restaurat imatges que procedien de l'antic convent de Sant Diego i que restaven en estat de deteriorament a espais diversos dels temples.