Congrés. Alicia Castillo, Ángeles Querol, Santiago Tadeo i Joan Melis ahir a la presentació - Gemma Andreu

TW
0

L'organització del I Congrés Internacional de Bones Pràctiques en Patrimoni Mundial d'Arqueologia entra en la recta final del seu treball, de més d'un any, per celebrar-lo entre els dies 9 i 13 d'abril en el marc del Teatre Principal. S'hi espera una assistència de 300 persones entre ponents, 148, i altres persones de gairebé tots els continents.

D'aquesta manera no només es vol incidir en la qüestió científica i cultural sinó també contribuir a una major projecció turística de Menorca de cara també a la desestacionalització. Aquests van ser els dos punts de vista més destacats, el cultural i el turístic, per part del president del Consell, Santiago Tadeo, en la presentació del Congrés que s'inclou en el Pla de Dinamització de Producte Turístic i que ha estat organitzat per la Universidad Complutense de Madrid.

D'aquesta universitat estaven ahir presents les directores científiques del projecte, Maria Ángeles Querol, catedràtica del Departament de Prehistòria de la Universitat Complutense de Madrid i Alicia Castillo Mena, investigadora postdoctoral i també professora del Departament de Prehistòria d'aquest mateix centre. Ambdues es van mostrar del tot entusiastes amb el treball de preparació d'un congrés que a més del caràcter científic també vol contribuir a donar a conèixer els valors paisatgístics, dels quals van assegurar estar-ne del tot enamorades. Altres entitats implicades en la celebració del congrés són l'Ime i Ashome.

El I Congrés Internacional de Bones Pràctiques en Patrimoni Mundial d'Arqueologia es veu també com una oportunitat de contribuir a la candidatura iniciada per Menorca per la a seva declaració com a Patrimoni Mundial per part de la Unesco.

Els temes que es desenvoluparan durant el congrés seran el d'acció social i arqueologia en el Patrimoni Mundial, perquè es considera que l'acció social és essencial; les TIC, és a dir l'elaboració de sistemes d'informació i representació, tractament de dades i un llarg etcètera; l'arquitectura en relació al Patrimoni Mundial i l'arqueologia; el plantejament territorial; l'arqueologia preventiva; educació i difusió i protecció del Patrimoni Mundial, específicament en arqueologia.

Els assistents, a més de les ponències, conferències i pòsters, també podran gaudir de diferents excursions per conèixer alguns dels més importants jaciments arqueològics de Menorca. Així mateix es preveu la publicació de tota la informació a la web del congrés i l'elaboració d'una guia de bones pràctiques.

Finalment es realitzarà una selecció de les comunicacions presentades que es publicarà en format llibre a la sèrie ICAHM "Multidisciplinary Perspectives in Archaeological Heritage Management" de la sèria i rigorosa editorial Springer.

Les inscripcions també es poden realitzar a través de la web i es concedeixen crèdits acadèmics.