TW
0

autofitxa
Som en Justo Saura Seguí. Som natural de Maó i tenc 34 anys. Estic casat amb na Pili i tenim una filla i per prest esperam el nostre segon fill. M'agrada la mar, les noves tecnologies i, per damunt de tot, m'agrada estar amb la meva família.

Joves Empresaris, el passat mes de novembre, el va distingir amb el premi Jove Emprenedor de Menorca pel seu projecte MenorcAmarre. En què consisteix?
Serà un portal a internet on apareixeran a temps reals les boies, els amarraments i els fondejos disponibles a tota Menorca. Un lloc on els usuaris posen la data d'entrada, la de sortida i mides de l'embarcació. Seguidament apareixen tots els punts d'amarrament disponibles a l'Illa a temps real. Entrar, demanar, escollir i pagar, quelcom molt senzill, intuïtiu i a l'abast de tothom.

El fet de guanyar el premi ha suposat que aquesta idea fos coneguda a la resta d'Illes i aquest estiu passem a oferir tots els amarraments de Balears.

La seva empresa té també propòsits mediambientals. Com ho resolen?
A Menorca existeixen actualment uns 6.000 amarraments. Regularitzant tota l'oferta existent i rendibilitzant-la és més que suficient per cobrir tota la demanda que hi ha a l'Illa. Amb això aconseguim, en primer lloc, mantenir la imatge i per altra banda, mitigar la sobreexplotació del fons marí, perquè evitem els fondejos amb àncora no controlats.

Coneixedor com és del sector nàutic, l'ha viscut des de sempre en família. Quins serveis hi manquen?
Sobretot transparència, els amarraments han de poder donar cobertura a totes les necessitats. Hem de poder oferir amarraments amb més qualitat a un preu elevat, però sempre s'ha de deixar prou espai perquè la gent d'aquí que vol amarrar, anar a pescar i prou, ho pugui fer a un preu no especulatiu.

Vostè també es troba immers en un altre projecte empresarial, en temps de crisi és una qüestió d'autèntica valentia o de cobrir necessitats que encara estan per resoldre?
L'empresa Va De Recanvis és un projecte que va quedar finalista en el concurs de Joves Emprenedors. L'empresa l'hem creada en Damià Borras i jo. Es tract d'un magatzem a POIMA de recanvis i maquinària per a hostaleria. És un sector totalment diferent, però la base és la mateixa, aplicar les noves tecnologies en un sector que ho demana a crits, poder oferir solucions ràpides i a preus competitius als instal·ladors des de Menorca.