ambient. Als carrers de Maó ahir al fosquet la sensació de fred, accentuada per la pluja, ja anunciava el que s’espera els pròxims dies - Gemma Andreu

TW
0

Menorca es tornarà a vestir de blanc. A partir de demà a la matinada tota precipitació que caigui, fins diumenge, serà de neu. L'entrada d'un front continental farà baixar les temperatures fins a valors negatius, el fred intens és el que més destaquen els meteoròlegs consultats i dissabte serà el dia clau per poder gaudir d'un fet excepcional pel que ja s'estan prenent mesures. Els meteoròlegs també puntualitzen, tot va variant i els mapes que es consulten canvien cada poques hores. Farà molt de fred i nevarà, però no es pot concretar encara quant ni amb quina quantitat.

Agustí Jansà, de l'Agència Estatal de Meteorologia, adverteix de l'onada de fred intens que es viurà a Balears i de la nevada general, d'alguns centímetres de gruix, que amb gran seguretat es deixarà caure damunt Menorca durant el cap de setmana. L'onada de fred procedent del continent europeu arribarà a l'Illa amb vent del nord humit i a partir de demà la cota de neu situada a menys de 100 metres, fins a nivell de mar, farà que tota precipitació sigui de neu fins almenys diumenge.

Jofre Janué, meteoròleg de la Televisió de Catalunya, apunta encara més alt anunciant fortes nevades especialment al nord de l'Illa, de fins a un metre, especifica. L'entrada d'aire que s'aproxima la defineix com de primera categoria que juntament amb el vent humit farà que tota precipitació que es configuri al llarg d'aquesta matinada i fins diumenge serà de neu. Destaca el cas de Menorca i el nord de l'Illa de Mallorca, les Pitiüses en cas de veure neu seria en menys quantitat i a Catalunya es veuran flocs a molts indrets però no comparable amb el que pot arribar a acumular-se a Menorca. Les temperatures arribaran a valors fins i tot negatius i Janué apunta que la part de l'Illa que patirà més fred serà la de l'interior. Recomana sentit comú a la població en general, evitar exposar-se a perills especialment on l'acumulació de neu sigui més important. El temporal marítim serà també important i les tempestes podrien arribar a afectar també al transport aeri.

Xavier Pons Cladera gaudeix, com a aficionat a la meteorologia, del moment en tota la seva intensitat, "als que ens agrada aquet tema vivim per veure una cosa així, tenc 32 anys i no havia vist res mai semblant, pel fred que es viurà i durant tants de dies", arriba a afirmar. Ho diu per l'ambient gèlid i també per la neu que amb més o menys quantitat es deixarà caure sobre Menorca. "Depèn de les precipitacions, si les previsions de pluja de dissabte es compleixen la neu s'anirà acumulant i pot arribar a ser molt polit. També podria ser que si demà, el dia pel qual s'anuncia més pluja i en forma de tempesta, la temperatura baixés ,veuríem també neu". La neu que caigui, en qualsevol cas, es mantindrà durant més temps gràcies a les baixes temperatures que es viuran fins dimarts o fins i tot dimecres.