sa mesquida. La mar més embravida engolia part de la costa, deixant s’Illot minvat de les seves habituals roques - xavier pons cladera

TW
0

L'atenció sobre qualsevol variació meteorològica és màxima. Després de tres dies d'estar pendents dels estralls del temps. AEMET, l'Agència Estatal de Meteorologia, informa de quatre alertes per a avui a Menorca. L'onada de fred continental fa baixar definitivament les temperatures fins als valors mínims que s'esperen per aquests dies. Les mínimes arribaran fins a valor d'un grau sota zero mentre que les màximes es situaran tan sols a tres o quatre graus. El vent intensifica més encara la sensació gèlida amb ratxes màximes de fins a 80 kilòmetres per hora que fins ara no han comportat danys importants. La mar viu la màxima alerta, de risc important, per mar grossa amb vent del Nord de força 7 a 8 que ahir ja va deixar onades importants d'entre cinc i set metres a l'entrada del port de Maó. Tota comunicació marítima va quedar ahir suspesa. SASEMAR va informar de la presència d'embarcacions mercants a la zona sud de Menorca que romanien a l'espera que el port de Maó pugui tornar a estar operatiu novament. La quarta alerta és per neu que encara podria quallar. AEMET mantenia ahir a la tarda la quantitat de tres centímetres, tot i que ja s'ha anunciat que probablement cap precipitació de neu comporti pertorbacions importants. El fet que la major part de les precipitacions hagin caigut a la mar ha contribuït a minvar el volum de neu que s'esperava.

Pel que fa a la jornada d'ahir, el fred va ser intens des de primera hora del matí, amb temperatures que es van moure al voltant dels quatre graus, arribant a baixar d'aquesta xifra. La sensació tèrmica es va exagerar encara més en funció del vent que bufava, amb ratxes que van arribar a rondar els 80 quilòmetres per hora. Ahir vespre alguns lectors van avisar que queien volves de neu prop d'Alaior, sense però que arribessin a quallar o a notar-se de forma significativa. No es parlava d'una altra cosa enlloc.