esdeveniments. Una xerrada, una lectura i un homenatge centraren l’acte que fou acollit per una important representació política i social - Gemma Andreu

TW
0

Va néixer com arraval del Castell de Sant Felip i fou en un principi amb el mateix nom. Durant la segona dominació britànica de l'Illa (1763-1782), es va esbucar l'antiga edificació de s'Arraval de Sant Felip, ja que estava massa a prop de les fortificacions del castell.

Així doncs, la població es traslladà més lluny, a l'indret conegut amb el nom de la Raval Nova, entre Calasfonts i Cala Corb. S'aixecà amb un traçat ortogonal i deixant al seu centre una espaiosa plaça d'armes envoltada de casernes.

Es Castell va celebrar ahir el dia de la seva fundació, que es va produir durant la segona dominació britànica de Menorca, més concretament, sent governador interí el major general John Moystin, durant l'absència del titular.

El públic present a l'acte que es va celebrar a la sala de plens de l'Ajuntament va poder escoltar i observar alhora mitjançant unes diapositives com i perquè es va desplaçar el municipi de l'arraval a la ubicació on s'alça actualment. Fou l'historiador José Luís Terrón Ponce l'encarregat de desvetllar alguns dels aspectes més curiosos i històrics que formen part del bagatge cultural del poble amb la xerrada "De Georgetown a Es Castell pasando por Villacarlos".

Posteriorment, es va llegir el text fundacional del 4 de febrer de 1771 de Moystin. I finalment, fou el torn de l'homenatge a una de les famílies més longeves i més nombroses de la vila. La matriarca dels Serra, Margarita Serra, amb 84 anys d'edat, fou l'encarregada de representar tot el clan i, per tant, a qui l'Ajuntament li va lliurar una placa commemorativa en un homenatge molt sentit per tot el poble.

A més a més de tractar-se d'un dels llinatges amb més antiguitat del municipi, la família Serra ha estat sempre vinculada en les activitats i entitats del poble amb la clara voluntat d'aportar el seu granet d'arena a la vila.

A mode d'exemple, alguns membres han estat regidors de l'Ajuntament mentre que l'actual jutgessa de pau, Catalina Serra Tur, és també part d'aquest nombrós clan de la vila des Castell.

L'acte va comptar amb una important representació política de l'Illa.