TW
0

Autofitxa

Som en José Ignacio Carreras Vinent. Vaig néixer a Maó l'any 1977. Estic casat, la meva dona és nord-americana. Som llicenciat en Psicologia (Itinerari de Clínica i Salut), tenc un màster en Teràpia Cognitiva-conductual. Per motius acadèmics i professionals he viscut a Barcelona, Lleida, Mallorca, Rhode Island i Nova York on vaig estar duent a terme una investigació per a la Mount Sinaí School of Medicine. Actualment estic realitzant el doctorat en Psicologia Clínica de la Salut. La meva tesi tracta sobre els trastorns d'ansietat en adolescents. M'agrada la història, la natura, la salud i el creixement personal, llegeixo molt.

Com a tertulià de l'Ateneu de Maó el passat dimarts va presentar el projecte "Joves amb futur. Habilitats per un món global". En què consisteix?

Es tracta d'un taller de psicologia positiva, gratuït, dirigit a joves d'entre 12 i 17 anys que té com a objectiu complementar els esforços realitzats per la família i l'educació reglada per preparar als joves per al món actual.
El que propòs és treballar habilitats que estan relacionades amb els següents temes: tècniques d'estudi, sortides professionals, intel·ligència emocional, habilitats socials, xerrar en públic, pensament positiu-crític, valors, idiomes, cultura-multiculturalitat, tecnologies de la informació i comunicació.

Com sorgeix la idea de dur a terme aquests tallers dirigits a joves de Menorca?
He tornat d'Estats Units fa deu mesos amb la il·lusió de portar a terme la meva tesi doctoral a Menorca. Alhora, aprofitant la meva estància i arrel dels canvis que s'estan produint a nivell mundial, se'm va acudir la idea d'aportar el meu granet d'arena a partir del fruit de la meva formació i experiència professional i personal. Va ser així com va sorgir la idea de preparar un taller pràctic, dinàmic i gratuït per preparar els joves en les temàtiques esmentades.

Quina és en essència la mancança que troba aquí?
El nostre sistema educatiu, que consider que és molt bo, ajuda molt els alumnes que tenen problemes d'aprenentatge, familiars, emocionals i/o conductuals, i açò és molt important. Però a la vegada hem de reconèixer que moltes de les habilitats que els projecten cap a una vida més saludable, exitosa i satisfactòria, tant a nivell personal com professional, no s'estan treballant de forma específica tot i que hi ha professors que a nivell d'iniciativa personal si que ho potencien en els seus alumnes. Consider-ho aquestes habilitats crucials per una òptima adaptació a la societat global, en què ja ens trobem.

Quina va ser la resposta a la seva proposta?
El projecte ha estat molt ben rebut per part de l'Ateneu de Maó, així com també de part del Consell insular, els quals han decidit recolzar-lo. En aquests moments ens trobem en el punt d'organitzar la seva difusió per tal d'iniciar la seva primera edició en les properes setmanes.