TW
0

Els espectadors dels Cinemes Canal Salat de Ciutadella tindran l'oportunitat aquest fosquet de gaudir de la representació de "Tosca" sense haver de desplaçar-se a la Royal Opera House. La projecció serà possible gràcies a la tecnologia digital de màxima qualitat, que oferirà al públic en diferit l'òpera de Puccini representada a Londres. Al tractar-se de la inauguració de la nova programació "Òpera i ballet al cinema", els espectadors avui assistiran convidats (no hi queden entrades disponibles) per l'empresa concessionària de les sales: Cinemes Canal Salat.

Aquest nova oferta, inèdita a Ciutadella, complementarà la programació de cinema comercial i el Cine Club de Joventuts Musicals per a oferir òpera i ballet de nivell als espectadors a través de l'empresa Versión Digital. El seu responsable, José María Álvarez, explica que la retransmissió de les obres, ja sigui en directe o diferit des dels millors teatres i auditoris del món, es fa en so d'alta definició i imatge digital de qualitat, el que facilita la sensació dels espectadors de viure en directe la màgia de les grans obres operístiques i de ballet.

Andreu Torres i Jaume Mayans, responsables de Cinemes Canal Salat, estan engrescats amb la nova programació que neix amb voluntat de continuïtat i per a satisfer l'afició arrelada a Ciutadella per l'òpera. El nou programa neix amb el suport de l'Àrea de Cultura de l'Ajuntament de Ciutadella que en farà la promoció.
Les entrades es podran aconseguir a taquilla. Les sessions en directe costaran 16 euros (13 euros si és entrada anticipada) i 13 euros les sessions en diferit (11 euros anticipada). També hi ha l'oferta d'un bonus per les 7 projeccions a 63 euros (7 euros la sessió). Els Cinemes Canal Salat es van obrir el 16 de desembre i des de llavors han passat 8.500 espectadors. Segons Torres i Mayans, s'ha ofert la possibilitat a les escoles i els instituts que puguin projectar documentals educatius o organitzar sessions matinals. "Les sales tenen molt potencial i s'han d'aprofitar a nivell cultural", afirmen.