Trajectòria. Carlos Mir i Magda Pons engegaren un projecte que ha comptat sempre amb l’estaló de la societat menorquina, partícip en diferents accions, com les multitudinàries marxes. - Asinpros

TW
0

Hi haurà joia, però fidel a l'estil que ha fet créixer Asinpros, l'Associació Insular d'Atenció a Persones amb Discapacitat de Menorca, a la festa del seu 45 aniversari.

L'entitat celebra aquesta data col·laborant activament en el I Encuentro de Enfermedades Raras y Discapacidad i presentant el llibre "Podemos tener esperanza" i compartint un sopar de gala amb la "família Asinpros" i els especialistes de la trobada (dissabte, a 18.30 hores a l'Ajuntament de Maó i 21.30 hores al Jeni des Mercadal, respectivament).

A més a més, tres membres de la directiva d'Asinpros –Manuel Solá, Agustina Vallés i Àngels Andreu– participaran a la tertúlia de l'Ateneu del proper dimarts per explicar quin són els seus valors sa, els mèrits assolits durant anys d'història que la situen com una entitat pionera insular pel que fa a les persones gràcies a l'empenta dels seus fundadors que varen iniciar una lluita de reivindicació de serveis i de recursos en aquella època inexistents i, a la vegada, una gran campanya de sensibilització social.

Al llarg d'aquest temps el compromís amb les persones discapacitades i les seves famílies no ha desaparegut, al contrari, s'ha reforçat i consolidat en la creació de nous serveis. Exemples de la feina feta, en la que des d'Asinpros sempre es recalca la gran implicació, la col·laboració i l'estimació de la societat menorquina, són l'Escola Pius XII, Equip d'Atenció Primerenca Magón, Centre Ocupacional Bintaufa, vivendes tutelades, centre especial de treball, cursos de formació en empreses, transport adaptat, fisioteràpia, la Fundació Tutelar per a les persones que no tenen família o no poden fer-se'n càrrec.

El seu compromís amb les persones discapacitades continua ben latent, aprofitant l'experiència fruit de campanyes de sensibilització, de recollida de fons, d'activitats en les que sempre ha comptat amb l'esforç i l'entrega dels menorquins. "Gràcies a les seves ajudes i a la col·laboració inestimable dels socis, encara estem en "dansa" per a la consecució de noves metes", assenyalen des d'Asinpros.

El gener de 2009, l'entitat va integrar-se en la Fundació per a Persones amb Discapacitat Illa de Menorca considerant necessària i estalonant la col·laboració amb l'Administració perquè "serà gràcies a la suma de tots quan podrem oferir una resposta adient a les necessitats i demandes de les persones discapacitades d'acord amb els nous temps. Cada dia en sorgeixen de noves, nous reptes, noves il·lusions... pel que es necessari caminar tots junts", sostenen.