Presentació. Cristòfol Alzina, Biel Pons, Maruja Alias i José Villafranca, ahir a la seu de Maó - Paco Sturla

TW
0

La campanya de Mans Unides per a l'any 2012 té com a fi protegir la salut, especialment en els països on és més vulnerable i ho fa amb el lema "La salut un dret de tots: actua!". El llançament de la campanya vol servir per conscienciar i promoure la recaptació que es destina cada any a una sèrie de projectes.

L'objectiu és combatre, per a l'any 2015, el vih/sida, la malària i altres malalties. Diumenge es celebra el dia de Mans Unides durant el qual les col·lectes de les misses aniran destinades a Mans Unides i en els sermons que oferiran els sacerdots es farà esment especial a la campanya sobre la salut. Per altra part, dia 18 tindrà lloc, al Toro, l'assemblea anual en què decidiran el projecte que rebrà la quantitat econòmica recaptada per Mans Unides a Menorca.

Biel Pons, delegat de Mans Unides, va explicar ahir, a la seu de Maó, com es definirà la campanya de l'any 2012. "La salud es un tema transversal si hi ha falta d'higiene o d'educació, la salud també se'n ressent i és més greu en països del tercer món on la sida, la malària, la tuberculosi i altres malalties que desconeixem a Occident, hi fan més estralls".

La campanya a Menorca es centra, com a la resta d'indrets, en dos objectius: sensibilitzar la gent dels problemes del Tercer Món i recaptar fons per intentar pal·liar aquests problemes. La delegació a Menorca compta amb 160 socis que contribueixen amb una quota anual, a qui cal sumar els més de 100 voluntaris, 40 implicats especialment amb un horari més extens.

A més de la celebració de diumenge, Mans Unides de Menorca manté una continuïtat quant a actuacions que s'aniran concretant al llarg de l'any.

Garcia Abrisqueta
Aprofitant el balanç anual que es realitza amb motiu de la Jornada Nacional, la presidenta de Mans Unides, Myriam García Abrisqueta, va voler destacar des de Madrid el fet que l'any 2011 ha estat marcat per la crisi econòmica i els retalls en els fons públics destinats a la cooperació, el que pot suposar tornar enrera en molts dels avenços aconseguits en els últims anys. García també va fer una crida per l'emergència alimentària que s'estén per Àfrica i la situació d'Haití dos anys després del terratrèmol.

Pel que fa a la campanya de l'any 2012, la presidenta assenyalà que les malalties sobre les quals es vol incidir són moltes, a més de la sida i la malària altres com la tuberculosi o algunes d'origen tropical, que afecten 1.000 millons de persones en el món.