TW
0

L'Associació Sine Dolore organitza el setè fòrum sobre el dolor que porta per títol "Mediterranean Multidisciplinary Pain Forum" durant el qual es celebrarà també el "II European Multidisciplinary Pain Meeting" com van presentar ahir el director de Sine Dolore, Jordi Moyà, juntament amb el president del Consell, Santiago Tadeo i la consellera de Turisme, Salomé Cabrera.

El fòrum tindrà lloc els dies 4 i 5 de maig i es celebrarà a l'hotel Pueblo Menorca Punta Prima. L'acte de cloenda serà una gran gala que, com és habitual, es celebrarà al Teatre Principal on els assistents podran gaudir de la conferència magistral "El dolor y la sociedad" impartida pel doctor Bartolomé Beltrán i d'un concert líric amb convidats del Liceu de Barcelona.

El "VII Mediterranean Multidisciplinary Pain Forum" espera reunir unes 500 persones de tot el món, com va passar l'any passat. Fins el moment se n'han inscrit 200 persones, algunes ja habituals a la cita maonesa, a la qual es desplacen experts en medicina des d'Amèrica fins Austràlia, a més d'europeus.

El president del Consell, Santiago Tadeo, va voler expressar ahir durant la presentació el seu recolzament al fòrum organitzat per Sine Dolore "el que demostra que a Menorca hi ha gent emprenedora, interessada en què les coses funcionin". Va destacar que les dates en què es celebra ajuden a la desastacionalització i donen a Menorca una projecció mediàtica interessant.

El doctor Jordi Moyà va emfatitzar el fet de que el 20 per cent de la població pateix dolor crònic o persistent, dada que ofereix l'Organització Mundial de la Salud i motiu més que suficient per continuar organitzant, amb tots els esforços que implica, un fòrum internacional que s'ha convertit en un referent i punt de trobada de professionals de la medicina de tot el món.

Moyà també va explicar l'important recolzament que reben des de múltiples institucions, l'any passat s'hi sumaren tres universitats, enguany ja són set. Les conferències també es podran seguir, en directe, per internet a través de painmeeting.tv i es publicaran a la web amb el mateix nom i en un llibre de pròxima edició.