TW
0

Autofitxa

Som en Miquel Pascual Bagur, natural des Migjorn Gran, nascut el 1957. Estic casat amb na Maria i tenim dos fills, en Jaume de 29 i en Joan de 26. La meva professió és la d'empresari sabater. La meva gran afició és la música. Estic amb Huracán des que es va fundar el 1975. En Pere canta i toca el saxo, jo, que som el segon a la foto, toco piano i canto, en Popi canta i toca guitarra i en Rudi el piano.

Com animaran avui els d'Huracán el ball de disfresses des Migjorn Gran?

Fa uns anys que as Migjorn es fa rua i ara es vol potenciar el ball que es celebrarà posteriorment i al que l'Ajuntament ha convidat a tocar Huracán. Ho animarem com sempre, amb molta música perquè la gent balli. Pensam que com que hi ha pobles en què no hi ha revetlla, com és el cas d'Alaior enguany, tothom que vulgui pot venir a aquest ball des Migjorn que promet ser animat. A partir de les 22 hores al saló-teatre del bar "La Palmera"

Hi ha un altre ball as Migjorn important, el del Blanc i Negre que es celebra el dilluns de carnaval, també hi toquen?
Sí, des de mitjans dels anys 80 es celebra aquesta festa en què tothom va vestit de blanc i negre, ve gent de tota Menorca, durant molts anys ha estat un referent, una temporada van arribar a passar per taquilla 400 persones, ara és gratuït. Es celebra al saló "La Palmera" també, i he de dir que hi ha una cançó, que no sabem molt bé d'on surt, que tracta precisament d'aquesta festa del blanc i negre, és un pasdoble que ens van ensenyar a noltros uns senyors majors.

Alguna cançó nova pel repertori?
Sí, sempre n'hi afegim de les que estan de moda. Ja per Nadal vam cantar la cançó que està tant de moda ara, "Mosa, mosa, asi voce me mata".

Com ho veuen de dalt l'escenari, quines impressions s'enduen?
Molt bé, ens agrada molt veure com la gent gaudeix de la música i balla, noltros som una orquestra de ball, per noltros els carnavals, per exemple, ens van perfectes. També hem fet moltes revetlles.Jo diria que Huracán ha estat el grup de les revetlles per excel·lència, algun estiu vam arribar a fer-ne més de vint, repetíem dos i tres dies al mateix poble. Ara ja hem baixat el ritme i ens ho prenem més amb calma.