Festa. Les disfresses de tot tipus transformaren ahir els carrers en un món ple de personatges originals i inversemblants - Cris

TW
0

"Quin gust poder passejar i no haver d'estar pendent de si t'explota un petard al costat!". Aquesta frase d'una senyora que ahir fosquet anava amb el seu fill el centre de Ciutadella fou el comentari més estès durant la celebració del Carnaval a la ciutat de Ponent.

L'originalitat fou la de cada any, la festa també, l'alegria igual, però els petards no foren els d'anys passats. La campanya realitzada durant aquests dies anteriors sembla que ha tingut efecte, i com a mínim ahir fosquet, es podia gaudir de la festa de les disfresses sense sentir petards.

Al matí, el Carnaval es feu present a les escoles. Els centres educatius deixaren per un dia els llibres i les matèries obligatòries i submergiren els alumnes en mons gens habituals a les aules. Així, la classe de matemàtiques es transformava en un circ ple de domadors, pallassos o aixecadors de pesos. En tost d'aprendre els detalls de la llengua, els fillets es transformaven en professions que, qui sap, desenvoluparan de més grans. I moltes escoles optaren per sortir al carrer i escampar l'alegria i l'originalitat a la resta del poble.

El capvespre, la festa es traslladà al centre del nucli antic. A la Plaça Nova se succeïen les actuacions dirigides als més petits. Música i balls animaven a una ciutat que de cop es convertia en un món boig, on convivien pallassos, abelles, princeses, dimonis, monstres de la més diversa espècie, manobres de mono blau, indis, barrufets i tota casta de súper-herois. Alguns pares, els més valents i amb menys vergonya, també es disfressaven per acompanyar els seus fills.

Enguany, de nou els esprais eren part de l'entreteniment dels fillets. Molts d'ells quedaren ben ruixats o bé d'espuma o d'aquell fil consistent que surt disparat a pressió. L'estàtua d'Oleo i Quadrado, a la Plaça Nova, no es lliurà tampoc enguany de quedar ben blanca. Alguns pares es queixaven d'una excessiva presència d'aquests sprais, però enguany la Policia ha centrat els esforços en els petards, passejant fins i tot vestits de paisà.

Altres pobles també visqueren ahir un dia intens, ple de disfresses i alegria.