Alaior. El solet d’ahir a la tarda va animar la gent a assistir al Mercat d’Estocs ja a la seva obertura - Carles Mascaró

TW
0

Una dotzena de persones esperaven ahir a les 17.55 hores a les portes de l'annex de l'institut Josep Miquel Guàrdia d'Alaior on es celebra el quart Mercat d'Estocs i Degustació de Tapes.

Els comerciants gaudien de l'obertura del mercat amb molt bones expectatives. "Que sigui igual o millor que l'any passat ja ens aniria bé" era el desig de la majoria.

Preus molt assequibles és la nota concordant en l'exposició del gènere de gairebé trenta comerços. Venen de gust les tapes que quatre bars i restaurants han preparat per a l'ocasió. I els que se'n vulguin endur el menjar a casa també poden omplir la senalla amb embotits, formatges i dolços. Molta roba infantil, també per a adult, roba per casa, sabates a munts i objectes de regals és el que un troba donant la volta per tots els estands.

Cadascú es munta la seva estratègia, as Guixonet utilitzen un sistema de preus unificats, si el que un desitja val 12 euros amb el descompte s'ho endu per 10. N'hi ha des de 5 fins a 15 i un lot de productes a tres euros "perquè no tornin a la botiga", assentia literalment la propietària. Assegura que hi ha gent que compra els tres dies. "Se poden arribar a endur més de vint peces tranquil·lament". Mimen les seves compradores més habituals, "solen ser 'mamàs', que ja saben el que volen, procuram que ho tenguin".

A s'Estel asseguren que ho tenen a preu de cost "pràcticament no hi guanyam", comenten, mentre agraeixen el bon companyerisme que es respira entre tots els comerciants, "aquí ens ho muntem tots noltros, ens du una feinada, però creiem que val la pena".

El mercat romandrà obert avui de 9.30 a 14.30 i de 16.30 a 21 hores i demà de 9.30 a 14.30 hores.