TW
0

autofitxa
Som en Nicolás Sintes Andrés, vaig néixer a Maó fa 29 anys i ara visc a Sant Lluís. A l'any 2008 vaig fundar el Concili d'Incursors Associació Màgic Menorca tot i que jo feia vuit anys que ja jugava al joc que me va ensenyar es meu conco Yan. Màgic: The Gathering és un joc de cartes col·leccionables d'estratègia. Primer jugàvem entre amics a casa i amb l'Associació fem tornejos i jugam a fora. Hem estat a Palma, Barcelona, Madrid, València, Bilbao i Roma on vam anar a jugar el mundial. Gràcies a aquest joc he pogut fer moltes amistats arreu.

Magic: The Gathering és un entreteniment simplement o quelcom més?
Realment és un entreteniment però que també exigeix un esforç de pensar estratègies. Es juga de la següent manera. Es reuneixen els jugadors al voltant d'una taula, cada un té un mai de 60 cartes de cinc colors, amb texts i il·lustracions. Cada jugador es fa la combinació que creu millor per obtenir la victòria. Cadascú té 20 punts de vida i l'objectiu és que l'altra en perdi fins a cero. Guanya el millor de tres rondes. El temps està limitat a 45 minuts. El que es crea en el camp de joc és purament imaginari, es basa tot en encanteris i criatures.

Quina ciència hi ha al darrera d'aquest joc?
En realitat és un joc matemàtic. El creador va ser Richard Garfield, un matemàtic d'Estats Units que va voler crear un joc per agilitzar la ment dels seus fills, com l'escacs gairebé però amb aquestes cartes il·lustrades. Des de 1993 s'ha difós per tot el món i actualment és el joc de cartes més jugat.

Quants jugadors acudeixen a l'Associació?
En tota l'Illa tenim uns 200 jugadors registrats, hi ha gent de Maó, d'Alaior, de Ferreries i de Ciutadella. A cada torneig juguen 30 o 40 joves, ens trobam cada quinze dies al nostre local de Maó tot i que també acudim a Casals de Joves d'altres pobles. Els cinc millors de cada any viatgen per competir a fora. Fa dues setmanes vam anar al Gran Prix de Madrid on hi havien 1.500 jugadors. Un dels nostres va quedar a la posició 14, tot un èxit.
Hi ha múltiples combinacions de cartes possibles i cada tres mesos en surten de noves, i les estratègies que es van creant fan que aquest joc no sigui gens monòton i atregui a tanta gent.

Participen al programa d'INJOVE Alternanits. Com és la resposta?
Molt bona. Divendres anam a Alaior, dia 17 as Mercadal i dia 31 a Ciutadella. És tracta d'un taller on ensenyam la forma més bàsica d'entendre el joc i feim demostracions.

Als joves els agrada perquè els permet conèixer gent nova i fer bones amistats, a més t'allibera molt la ment, és molt satisfactori.
Crec realment que amb Magic: The Gathering hem obert molt de camp a l'Illa amb un oci alternatiu pels joves i anim a tothom que ho provi.