Grup de treball. Els dotze nens han treballat de valent amb Miquel Mas per fer possible el projecte - Javier/M.M.

TW
0

Es diuen Toni i Gràcia. Són dos personatges aventurers carregats d'històries, curiositats, informacions i sobre tot de molta diversió. Ben segur que aviat es convertiran en els companys de gesta d'aquells fillets exploradors que vulguin descobrir Menorca en tota la seva essència. Sens dubte ja ho són per a dotze petits grans creadors, els encarregats de donar cos i forma a la guia turística infantil que d'aquí a poques setmanes veurà el punt i final.

Aquesta iniciativa sorgeix arrel del Programa d'Aprofitament de Coneixements del Govern dirigit a alumnat de tercer cicle d'Educació Primària que destaca per la seva major capacitat, interès i motivació per aprendre. El professor del CP sa Graduada, Miquel Mas, va presentar el projecte d'elaboració d'una guia turística "feta per fillets i dirigida a fillets" a partir de la idea que "quan surts de viatge costa trobar guies que ajudin els menuts a conèixer aquella terra d'una manera divertida i original", assenyala. Tot i que el projecte neix del centre "sa Graduada", s'ha desenvolupat conjuntament amb alumnes de cinquè i sisè del CP Antoni Juan Alemany, CP Mare de Déu de Gràcia i també, como no, el CP sa Graduada, dotze en total.

Un pulcre treball de recerca d'informació de temes com fars, la Mola, platges, Camí de Cavalls o Menorca Britànica, entre altres, una labor de resum i tractament per, finalment processar-ho mitjançant un programa informàtic que també era nou per als alumnes, ha esdevingut en un disseny atractiu per a fillets que motiva la seva lectura i coneixement dels indrets dels quals parla.

L'autor de còmic Toni Hernández "Yeti" ha estat l'encarregat de donar moviment a les vinyetes, una col·laboració que es deu a la relació de l'il·lustrador amb el centre. A més, una mare del col·legi que és dissenyadora gràfica també ha donat una mà d'ajuda en la maquetació de les 25 pàgines de què consta la guia.

Està gairebé enllestida. Hi falten els darrers retocs i poc més. A la trobada de dissabte era el torn de decidir els noms dels dos personatges que finalment, i després d'un extensa pluja d'idees, van convertir-se amb en Toni i na Gràcia. Els fillets estan il·lusionats, desitgen amb força tenir el document a les mans i asseguren que abans d'aquest treball "pensàvem que les guies eren massa llargues i avorrides". Però la seva concepció ha canviat. Després de tan acurada feina, el seu anhel és poder editar la guia. Esperem que ho puguin aconseguir!