TW
0

Autofitxa
Som en Tomeu Coll, tenc 43 anys i sóc de Ferreries. Estic casat amb na Glòria Riudavets i faig feina d'encarregat de magatzem a una empresa de calçat. La família té un apartament a Platges de Fornells, i jo som el president de l'Associació de Propietaris de Platges de Fornells. Entre les meves aficions hi ha la pesca, m'agrada jugar a squash i també anar a córrer.

Com és la urbanització de Platges de Fornells?
Per jo és la millor de Menorca, per la seva arquitectura, està molt cuidada, amb carrers molt nets, amples, molt tranquil·la. Estàs envoltat per la natura, hi ha la urbanització però ben davant hi ha la costa sense res construït. Tant a la meva dona com a jo ens encanta. És una urbanització que no només serveix per fer-hi estades, també la visita gent que ve amb autobusos per contemplar la mar i l'entorn. És una urbanització per venir a gaudir del paisatge.

Té potencial a nivell turístic?
Jo crec que és per un turisme més tranquil, per a matrimonis amb fillets, turisme familiar. Aquí no venguis a cercar bulla i discoteques, perquè açò és diferent.

Quines necessitats o mancances té aquesta urbanització?
Fa falta condicionar les voravies. És una cosa que ja s'ha xerrat amb el batle des Mercadal. Perquè molts trams estan fets amb còdols, i ja estan molt desnivellats. Als que van amb cotxets de fillet petit i a les persones amb cadires de rodes no els va gens bé. Però val molt i ara no és viable.

La urbanització està prou connectada amb transport públic?
Sí, està ben connectada. Durant l'hivern no, però a l'estiu sí, hi ha un correu que jo crec que va bé. És una línia que va fins a Fornells, i passa per aquí. La gent que ho vol emprar no té problemes de freqüències.

En aquest nucli turístic hi ha diverses comunitats de veïns...
Sí, està organitzada en comunitats de veïns, i després hi ha l'Associació de Propietaris de Platges de Fornells des d'on feim feina perquè tothom pugui entrar-hi. Treballam pel bé de la urbanització, per veure quines coses s'han de millorar, si fa falta una barana no miram si la comunitat ha pagat o no, s'ha d'arranjar i es fa.

Aquí hi havia problemes de cobertura de telefonia mòbil...
És un problema de telefonia que està a punt de resoldre's. S'havia fet una reclamació a l'Ajuntament des Mercadal, i durant els dos darrers anys vam funcionar així. Ara està a punt d'instal·lar-se una antena d'una companyia, i les demés hi podran posar també els seus aparells.