TW
0

Setanta fabricants europeus, una vintena d'ells menorquins, ultimen aquests dies les seves col·leccions de bijuteria, accessoris i complements de moda "made in Europe" per a la propera temporada Tardor-Hivern que es presentaran els propers 13, 14 i 15 d'abril a EuroBijoux& Mibi, a Barcelona, al recinte firal de La Farga de l'Hospitalet, a un certamen presentat per EuroFashion Bijoux i organitzat per Sebime i Mibi Fabbriche Italiane.

Les creacions dels dissenyadors s'inspiren en les més suggerents tendències de moda, resumides segons Marianna Cimini en la dicotomia dolç-amarg. L'experta italiana, la qual es desplaçarà a la fira per presentar en exclusiva als fabricants empra un símil gustatiu per apropar-se les tendències estilístiques de la propera temporada que giren al voltant de dues grans famílies gastronòmiques.

"D'una banda està l'amarg que ens porta a sabors forts, decidits, formes arrodonides, sensual, dens com el cafè, el licor de xocolata i d'altra banda trobem l'univers de la dolçor, amb la suavitat de la crema, les superfícies polides de la cobertura d'un pastís, decoració càndida i vaporosa", explica l'especialista en tendències.

Així doncs, la suavitat es contrasta amb un ambient glacial i geometries que ballen amb les composicions tridimensionals; la foscor cedeix a la lluminositat del blanc, o s'enjogassa amb ella, o torna en pal·lidesa i suavitat sota la inspiració oriental, la tebiesa de la tardor o la dolçor quotidiana. La llana, la seda, el cuir, la banya, la pell, els teixits metalitzats, les filigranes ocupen el seu lloc en dissenys que cuiden el més petit detall i que juguen amb una cartera de colors que van del negre als múltiples tons del rosa, passant per petroli, marró, cafè, xocolata, groc fosc, però també llima, blau, blanc o gris.